På denne dag i 2016: Sadio Mané senker Liverpool

20/03/2020

Southampton kom tilbake fra 0-2 og vant til slutt 3-2 – og overbeviste Liverpool om å kjøpe Sadio Mané i prosessen.

Sadio Mané har hatt en enorm karriere i Liverpool så langt. På sine snart fire år på Anfield har senegaleseren scoret 77 mål på 161 kamper, og har plukket med seg trofeer og utmerkelser på veien. Han har vært med på å vinne Champions League, Super Cup og klubb-VM, og han ble kåret til årets spiller i Afrika og toppscorer i Premier League forrige sesong. Når denne sesongen er over, når enn det måtte være, kan han tilføye et ligagull i samlingen.

Men, det var i en kamp mot nettopp Liverpool som trolig overbeviste Jürgen Klopp til å bla opp sjekkheftet for å hente ham til Anfield. For nøyaktig fire år siden, 20. mars 2016, møttes Southampton og Liverpool til dyst på St. Mary’s. Gjestene hadde full kontroll i førsteomgang og gikk i garderoben med en komfortabel 2-0-ledelse etter scoringer av Philippe Coutinho og Daniel Sturridge. The Reds gikk mot fornyet håp om en topp 4-plassering.

Sadio Mané hadde bivånet den første omgangen fra benkplass. Senegaleseren var en kulthelt på St. Mary’s, men kritikerne hevdet han ikke var stabil nok og scoret bare i perioder. Her, en tidlig vårdag på sørkysten, satt Mané på benken, vel vitende om at kritikerne langt på vei hadde rett, all den tid han ikke hadde scoret på fire måneder. Etter pausen kom han inn for Dusan Tadic. Han fikk nesten umiddelbart sjansen til å ende måltørken fra straffemerket, men Simon Mignolet reddet mesterlig. Nedturen så ikke ut til å ville ende for Mané.

Angriperen lot seg ikke knekke, og i løpet av den andre omgangen hadde han scoret to og hjulpet Southampton til en historisk opphenting. En klassisk comeback-triumf, med Mané som den store arkitekten. Senegaleseren fullførte den sesongen med 11 fulltreffere og seks assists i ligaen, men vel så imponerende var at Southampton endte på 6. plass det året. Liverpool? Nummer åtte. Den påfølgende sommeren var Klopp og hans kolleger overbevist om å hente Mané til Anfield, og det var, tilfeldig eller ikke, den påfølgende sesongen at Jürgen Klopps revolusjon på Merseyside for alvor fikk vind i seilene.

Kilder: lfchistory.net, BBC, premierleague.com, soccerway


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019