Øyner historisk trippel

18/05/2019

Pep Guardiolas Manchester City har for lengst skrevet seg inn i historiebøkene og spanjolen står klar til å skrive et nytt kapittel med de lyseblå.

Sir Alex Ferguson prøvde gjennom hele sin karriere å vinne den hjemlige trippelen og var nære ved å lykkes ved to anledninger. I 1994 ble både Premier League og FA-cupen vunnet, men i ligacupfinalen var det Ron Atkinsons Aston Villa som trakk det lengste strået. 15 år senere ble FA-cupen byttet ut med ligacupen, og i FA-cupens semifinale ble man slått ut på straffesparkkonkurranse mot Everton.

Ser mot United og Liverpool
Denne sesongen står klubben Ferguson en gang beskrev som deres bråksomme naboer på terskelen til å gjennomføre det skotten aldri klarte. Ligacupen ble i februar sikret med finaleseier mot Chelsea via straffesparkkonkurranse. Og forrige helg vant de lyseblå Premier League etter et uforglemmelig tittelrace. Trofeet endte til slutt opp på Etihad etter en utmattende ligasesong og en durabelig duell med gullrival Liverpool. Nå gjenstår bare FA-cupen.

- Vi er utrolig fornøyde med oss selv. Vi har gjort en flott jobb, fordi utfordreren vår i ligaen var fantastisk. Vi jobber mot å nå nivået United og Liverpool ligger på, men du kan ikke kjempe mot historien. Vi har hatt to utrolige sesonger, men for å være den beste klubben, må du klare det over lengre tid, mener Pep Guardiola.

Aldri vunnet noe
En historisk hjemlig trippel vil imidlertid hjelpe langt på vei, men finalemotstander Watford har ingen planer om å legge seg ned og gi seg uten kamp. The Hornets har alle odds mot seg før kveldens finale på Wembley, og er langt ifra så finalevante som den lyseblå supermakten.

- Det er 35 år siden Watford sist var i en finale, og vi har aldri vunnet en cup, så det er en utrolig prestasjon av oss bare å komme til finalen. Vi står på terskelen til å gjøre noe helt utrolig, noe som aldri har vært gjort i klubbens historie. Så, vi er nødt til å nyte det og prøve å skape historie, sier Hornets-spissen Troy Deeney til et samlet britisk pressekorps.

Watford-skryt
Watford har flust med spillere som er i stand til å skape trøbbel selv for et robust City-forsvar. Nevnte Deeney er en konstant trussel, og Guardiola tar på ingen måte oppgaven for gitt.

- Vi har feiret Premier League-triumfen men nå er vi tilbake i business, fordi vi vet hvor vanskelig det vil bli mot Watford med den kvaliteten de har på topp med Deeney, Roberto Pereyra og Gerard Deulofeu. De lange ballene mot Watford er alltid ustoppelige, selv for våre forsvarsspillere. Vi har snakket om spillerne deres, og forhåpentlig klarer vi å beholde fokuset én dag til og bli kåret mestere, sier City-sjefen.

Lykkes han, vil altså Manchester City bli den første klubben i engelsk fotballhistorie til å innkassere en hjemlig trippel, mens Watford kjemper for sitt første trofé noen sinne. The Hornets ble sist sett i en finale i 1984, da ble det tap 0-2 for Everton.

Manchester City må unnvære Benjamin Mendy i finalen, mens viktige Fernandinho har trent de siste dagene og kan bli klar. Det samme gjelder for Kevin de Bruyne. Watford mangler kun Domingos Quina, som er ute med en skulderskade. 

Manchester Citys vei mot finalen                         Watfords vei mot finalen
3. runde: Manchester City – Rotherham 7-0            3. runde: Woking – Watford 0-2
4. runde: Manchester City – Burnley 5-0                  4. runde: Newcastle – Watford 0-2
5. runde: Newport – Manchester City 1-4                 5. runde: QPR – Watford 0-1
Kvartfinale: Swansea – Manchester City 2-3            Kvartfinale: Watford – C. Palace 2-1
Semifinale: Manchester City – Brighton 1-0             Semifinale: Watford – Wolves 3-2


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019