Overgangsvinduet: Én uke igjen

24/01/2020

Hvem har handlet hva, og hvem blir nestemann inn?

Om syv dager stenger overgangsvinduet. Et vindu som så langt har inneholdt lite spennende, men i kjent stil forventes det trafikk i innspurten. Vi har tatt en kikk på handlene som er gjort, og på hva som kan skje den siste uken. 

Tips leverer hver uke alle overganger i Premier League og The Football League, men så langt i januar har det vært langt mellom høydepunktene. Siste syv dager har vi notert totalt 55 overganger i de fire øverste divisjonene, men brorparten er enten lån eller free transfers til klubber i lavere divisjoner.

*Bli abonnent på Norges eneste sport- og spillavis, på papir eller digitalt.

I Premier League har det vært forbausende rolig. I alfabetisk rekkefølge er dette i grove trekk hva som har skjedd:

ARSENAL:
Eddie Nketiha her hentet hjem fra lån i Leeds, mens en håndfull andre unggutter er sendt ut på lån. Dani Ceballos ønsker seg tilbake til Spania etter et så langt mislykket låneopphold på Emirates.  PSG-back Layvin Kurzawa og Bayren-stopper Jerome Boateng er av spillere som linkes inn. 

ASTON VILLA:
Villa har vært av de mest aktive. Den 27-årige spissen Ally Samatta er hentet for 10 millioner pund fra Genk, mens veterankeeper Pepe Reina er hentet på lån fra Milan. Chelsea-floppen Danny Drinkwater har også ankommet på lån ut sesongen. Spissen Jonathan Kodjia er solgt. 

BOURNEMOUTH:
Enormt skadeskutte Cherries har forbausende nok ikke hentet forsterkninger, men Tottenham-back Danny Rose og den danske Dortmund-vingen Jacob Bruun Larsen er av dem som linkes inn. To unggutter er sendt ut på lån.

BRIGHTON:
Graham Potter har forholdt seg rolig. Den danske høyrevingen Anders Dryer har returnert til Midtjylland etter to tunge Seagulls-år, uten førstelagsspill. Tre unggutter er i tillegg sendt på lån til lavere divisjoner. Aaron Moy har imponert på lån, og er denne uken signert på permanent avtale fra Huddersfield. Tottenham-back Kyle Walker-Peters skal være ønsket på lån.

BURNLEY:
Heller ikke Sean Dyche har hentet forsterkninger. En drøy håndfull spillere er sendt på lån til The Football League. Stadig interesse for midtstopper James Tarkowski, som helst skal beholdes om man ikke skal havne i sumpa. 

CHELSEA:
Lampard er for første gang gitt muligheten til å kjøpe spillere, men så langt har det ikke blitt gjort handler. Mye tyder imidlertid på at en ekstra offensiv spiller vil bli hentet før vinduet slamrer. Lyon-angriper Moussa Dembele er av flere som nevnes. Drinkwater er sendt til Villa etter mislykket opphold i Burnley, mens Marc Guehi og Conor Gallagher har takket ja til Championship-utfordring med Swansea. Victor Moses er sendt på lån til tidligere Chelsea-manager Antonio Conte i Inter. Verdensmester Oliver Giroud ønsker seg bort.

CRYSTAL PALACE:


Palace er, sammen med Bournemouth og Newcastle, klubben som har slitt mest med skader denne sesongen. Roy Hodgson har så langt hentet én spiller, og Cenk Tosun virker å kunne bli en god forsterkning. Den hardtarbeidende tyrkeren har ankommet fra Everton, og i debuten borte mot Manchester City bidro spissen med scoring som til slutt endte opp som avgjørende for overraskende poeng på Etihad. Tidligere Monaco- og Atletico Madrid-spiller Yannick Carrasco sies å kunne bli hentet på lån.

EVERTON:
Det 17-årige forsvarstalentet Jarrad Branthwaite er kjøpt fra Carlisle, men ellers intet nytt på Goodison. Tosun er utleid til Palace, mens to unggutter er sendt på lån til lavere divisjoner. Southamptons danske midtbanespiller Pierre-Emile Højbjerg skal være på ønskelista. Den brasilianske vingløperen Everton har også blitt linket inn, og dette er naturligvis en overgang man håper skal gå gjennom...

LEICESTER:
Brendan Rodgers har ikke benyttet seg av vinduet. Så gjenstår å se om Vardys skade er alvorlig nok til at det blir tatt grep den siste uken. Det viktigste for Rodgers er naturligvis å beholde ettertraktede støttespillere som Maddison og Chilwell. Midtbaneveteran Andy King er sendt på lån til Huddersfield.

LIVERPOOL:


Ligalederen tjuvstartet på vinduet ved å hente Takumi Minamino fra Salzburg. Japaneren fikk sin Premier League-debut i torsdagens 2-1-seier mot Wolves, uten å imponere. Den unge måltyven Joe Hardy er hentet fra Brentford. Unggutten skal denne sesongen score mål for U23-laget. Rhian Brewster er sendt på lån til Swansea, mens Herbie Kane er gitt låneopphold i Hull. Skadekrisen er avblåst, og det finnes dermed intet behov for ytterligere forsterkninger i januar. Sadio Mané forsvant ut med kjenning i låret torsdag kveld, men så langt virker ikke fraværet å bli langvarig. 

MANCHESTER CITY:
Så langt ingen nye hentet inn av Pep Guardiola, og City-bossen har da også varslet at det ikke vil bli gjort handler i vinter. Patrick Roberts og Lukas Nmecha er sendt til låneopphold i Boro.

MANCHESTER UNITED:
Solskjær og United linkes stadig til nye spillere, og skaden på Marcus Rashford vil ganske sikkert tvinge nordmannen til å handle. Trolig vil det bli hentet en angriper på korttidsavtale for å fylle tomrommet. Edinson Cavani og Carlos Tevez (!) er av dem som nevnes på ryktebørsen. Det bebudede kjøpet av Sportings midtbanemann Bruno Fernandes drar voldsomt ut i tid, og det er usikkert om denne går gjennom. Portugiserne virker steile på sitt prisforlangende. Fortsatt en drøm om Maddison, men dette vil neppe skje i januar. Supertalentet Jude Bellingham kan bli hentet fra Birmingham, men 16-åringen blir i så fall ganske sikkert værende i Blues på lån.

NEWCASTLE:
Steve Bruce har gjort formidabel jobb med en stall som har vært enormt rammet av skader. Newcastle var før sesong «alles» dumpekandidat, mens Bruce ble forhåndsdømt som dinosaur og tippet å skulle bli første manager sparket. Har blitt linket til en god bunke spillere, blant annet tidligere Everton-angriper Ademola Lookman. Første spiller inn ble uansett tidligere Tottenham-spiller Nabil Bentaleb, hentet på lån fra Schalke. Inters midtbanespiller Valentino Lazaro blir trolig klar for låneopphold på St. James’ Park i løpet av helgen.

NORWICH:
To nyankomne i stallen hos tabelljumboen, begge fra tysk fotball. Den 25-årige midtbanespilleren Ondrej Duda har ankommet på lån fra Hertha, mens 29-årige Lukas Rupp – også han midtbanespiller - er kjøpt fra Hertha. En flokk av unggutter er sendt ut på lån.

SHEFFIELD UNITED:

Premier Leagues mest positive overraskelse har styrket stallen med en ekstra forsvarsspiller. Tidligere Liverpool-spiller Jack Robinson er kjøpt fra Nottingham Forest for ukjent antall pundsedler. Jack Rodwell er også gitt muligheten for comeback. Rutinerte Richard Stearman er sendt på lån til Huddersfield.

SOUTHAMPTON:
Viktigste januaravgjørelse av Southampton-styret var å gi fortsatt tillit til manager Ralph Hasenhuttl. Østerrikeren har ført The Saints ut av nedrykkssumpa og rett inn i diskusjonen om plass i Europa. Så langt ingen forandringer i stallen. Jannick Vestergaard er tilbake i varmen hos Hasenhuttl, og den danske midtstopperen sies nå å være ønsket av Leicester.

TOTTENHAM


Kjøpeglade Jose Mourinho har så langt ikke gjort de store forandringene. Gedson Fernandes er hentet på lån fra Benfica, mens det ganske sikkert også vil bli hentet en erstatter for skadede Harry Kane. Krzysztof Piatek, Edinson Cavani og Porto-angriper Ze Luis er av de som har blitt nevnt, men mye tyder nå på at Real Sociedads William Jose er mannen som gis oppgaven med å erstatte landslagsangriperen. Midtbaneelegant Christian Eriksen forsvinner ut, mest trolig til Inter – selv om Barcelona også skal ha vist interesse. Tottenham meldes også fortsatt interessert i Norwich-back Max Aarons.

WATFORD:
The Hornets har fått ny giv under ledelse av Nigel Pearson. Etter torsdagens pinlige FA-cup-exit på bekostning av Tranmere (der Pearson sendte reservelaget ut i kamp) kan man nå også utelukkende konsentrere seg om å beholde plassen. Forsterkninger er hentet i form av den unge spissen Joao Pedro (Fluminense) og tidligere Udinese-angriper Ignacio Pussetto.

WEST HAM:
David Moyes og West Ham sliter tungt, der de vaker umiddelbart over nedrykksstreken. Skader, først og fremst da på sisteskanse Lukasz Fabiański, er av de viktigste årsakene til nedturen. Darren Randolph er kjøpt tilbake fra Middlesbrough, men om dette er nok gjenstår å se. En håndfull unggutter, inkludert Martin Samuelsen (til Hull) er gitt reisepass. Den franske spissen Serhou Guirassy og den argentinske høyrebacken Gonzalo Montiel er av flere som linkes inn.

WOLVERHAMPTON:
Wolves er Premier League-klubben med aller flest fotballkamper i beina denne sesongen, men manager Nuno Espirito Santo tviholder uansett på sitt ønske om en spillergruppe av beskjeden størrelse. Det 19-årige spisstalentet Leonardo Campana er så langt eneste nykommer. Sommerkjøpet Patrick Cutrone var aldri noen suksess, og varte bare halvåret før han ble sendt på lån til Fiorentina. Ivan Cavaleiro er samtidig solgt til opprykksjagende Fulham.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kim Marki

Bookietest2019