Newport slo Boro, møter City i neste runde

05/02/2019

4.divisjonslaget Newport er for andre gang i klubbhistorien klare for 5.runde i FA-cupen.

Omkamper i FA-cupen i kveld, og også denne gang ble det notert overraskelser. Største smell for kvelden kom da Newport, midt på tabellen i League Two, fortjent ekspederte Middlesbrough. Boro har ambisjoner om opprykk til Premier League, men på et gjørmete Rodney Parade var man aldri i nærheten av avansement i den tradisjonsrike FA-cupen. Tony Pulis og hans menn må konsentrere seg om ligaspillet, mens Newports kasserer kan gni seg i hendene mens han venter på tilskuerrekord mot Manchester City i 5. runde. 

Middlesbroughs FA-cuphistorie viser 22 seirer på 24 tidligere oppgjør mot lag fra lavere divisjoner, men i kveld var man aldri i nærheten. Boros divisjonskollega i The Championship tok seg imidlertid videre fra 4.runde, etter onsdag å ha slått Portsmouth 2-0 på Loftus Road. Portsmouth nådde finale mot Cardiff i 2010, men siden da har ikke League One-klubben kommet seg forbi 4. runde. QPR er på sin side i 5. runde for første gang siden 1997.

Brentford tok seg i kveld også til 5. runde. Championship-klubben avanserte etter 3-1-seier mot Barnet på Griffin Park. I kveldens siste omkamp var det igjen tett og jevnt mellom Wolves og Shrewsbury. Premier League-klubben var heldige som utliknet på overtid i første kamp, men brukte bare to minutter på å ta ledelsen i kveld. Shrewsbury, nest sist på nivå 3, kastet imidlertid ikke inn håndkleet. Tredjedivisjonslaget snudde 1-0 til 1-2 før Premier League-giganten igjen våknet. Til slutt var det uansett hjemmefansen på Molineux som kunne juble for avansement til 5. runde, der bortekamp mot Bristol Rovers venter i kamp om kvartfinalebillett. 


Kim Marki

Bookietest2019