Loftus Road får nytt navn

07/06/2019

QPR gir bort navnerettighetene til en veldedig organisasjon.

Loftus Road ble først tatt i bruk som fotballarena i 1904, men da av amatørlaget Shepherd’s Bush FC. Queens Park Rangers gjorde sitt inntog 1917, og har siden da noe nær sammenhengende hatt arenaen som sin hjemmebane.

Nå skal Championship-klubben gjøre som så mange andre toppklubber, nemlig å la andre overta rettighetene til stadionnavnet. Heller enn å selge navnet til høystbydende har imidlertid Hoops-styret valgt å gi navnet til en veldedig organisasjon. Fansen ble gitt et utvalg organisasjoner å stemme på, og vinneren – med stort flertall -ble The Kiyan Prince Foundation.

Kiyan Prince var en del av Queens Park Rangers akademi, men endte sitt liv som 15-åringen etter å ha blitt stukket med kniv. Hans far Mark valgte da å starte organisasjonen for å hedre sin sønn og samtidig gjøre et forsøk på å lære yngre menn konsekvensene av knivbruk.

I London alene har det så langt i 2019 vært 36 knivstikkingen med fatalt utfall, og den tidligere QPR-spillerens familie er svært glade over klubbens valg.
-Det er vanskelig å forklare hvor mye dette betyr for oss. Dette gir oss enorme muligheter til å fronte saken, og vi akter å gjøre det aller beste utav det, sier Mark Prince til engelsk presse.

Navnet The Kiyan Prince Foundation Stadium brukes allerede fra kommende sesong. 

 


Kim Marki

Bookietest2019