Liverpool-manager tar over Blackpool

02/03/2020

Nei, ikke Jürgen Klopp.

Det er tidligere U23-manager Neil Critchley som tar over Seasiders. 41-åringen fra Crewe kom i rampelyset ved to ganger denne sesongen, da Jürgen Klopp sendte ham for å lede seniorlaget i ligacupens kvartfinale mot Aston Villa og omkampen i FA-cupen mot Shrewsbury. Han har fått med seg lysende skussmål fra alle i klubben, og det har gjort ham attraktiv på markedet.

League One-klubben Blackpool blir Critchleys første klubb på seniornivå. Han har trent både U18 og U23-lagene til Liverpool, men tar nå steget ut av Merseyside-klubben, og får med seg lykkeønskninger fra the Reds’ suksesstrener, Jürgen Klopp.

- Det er en fin utfordring for ham og en bra mulighet. Han ønsket å ta denne muligheten, og vi ga ham selvfølgelig lov til det. Jeg er veldig glad for ham og at han fikk denne muligheten, og at han gjør det bra. Det er en stor klubb og forhåpentligvis vil alt gå bra, sa Klopp på mandagens pressekonferanse i forbindelse med tirsdagens FA-cupmøte med Chelsea på Stamford Bridge.

Blackpool har vært uten manager siden 12. februar da de avløste Simon Grayson etter å ha tapt syv av ni kamper i ligaen. Grayson varte i jobben i bare syv måneder, og Seasiders prøvde først å få kloa i Oxfords Karl Robinson, uten hell.

- Det at vi har klart å tiltrekke en trener av Neils kaliber, er en kreditt til klubben som viser hvordan vi blir sett på og er et resultat av jobben som har blitt gjort her de siste månedene. Neil er en høyt ettertraktet trener som imponerte oss med sine gjennomførte analyser og grundige forberedelser. Vi ønsker at denne klubben skal representere byen og lokalsamfunnet ved å spille underholdende fotball, jobbe hardt og være organiserte, og vi er skråsikre på at Neil kan levere dette, sier en storfornøyd Blackpool-eier, Simon Sadler.

Critchley får litt av en ilddåp i jobben som Blackpool-boss, når han og resten av Seasiders møter Joey Bartons Fleetwood i et brennhett lokaloppgjør søndag ettermiddag. Blackpool ligger for øyeblikket på 13. plass i League One, og har 13 poeng opp til play-off-plassene. 


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019