Liverpool kan ryke ut av ligacupen

31/10/2019

Liverpool gikk i går videre til kvartfinalen i ligacupen, en kvartfinale det slett ikke er sikkert at de spiller.

Det er fremdeles langt fra avklart om Liverpool i det hele tatt kommer til å spille kvartfinalen i ligacupen. Kvartfinalene er nemlig berammet til tirsdag 17. og onsdag 18. desember. Da er the Reds imidlertid i Qatar og spiller VM for klubblag. Nå håper Klopp på at alle parter kommer til en løsning.

- Jeg er ikke bekymret, for det er ikke jeg som har satt opp terminlista. Hvis de kommer opp med et upassende tidspunkt for oss, som natt til 1. juledag, kommer vi ikke til å stille opp. Jeg tipper mange av folkene i Premier League satt foran fjernsynet og håpet på Arsenal, så jeg kan bare beklage, sier tyskeren på sedvanlig vis.

Liverpool trakk til slutt det lengste strået i et vanvittig cupdrama på Anfield i går kveld. Arsenal ledet både 3-1, 4-2 og 5-4, bare for å se Divock Origi utligne til 5-5 fire minutter på overtid. Utligningen sørget for straffesparkkonkurranse, der samtlige fem skyttere for hjemmelaget beholdt roen og ekspederte sine straffer. Arsenals innbytter, Dani Ceballos, ble syndebukken for bortelaget med sin miss, og dermed kunne de røde juble for avansement til kvartfinalen.

Unai Emery styrte mot en imponerende borteseier i en svært så presset tid i Nord-London. Og ansiktsuttrykkene til de to lags managere på sidelinjen fortalte også mye om tingenes tilstand i de respektive leirene. Der Jürgen Klopp var et eneste bredt glis gjennom hele kampen, vandret Emery hvileløst rundt i teknisk sone, med bekymrede miner gjennom samfulle 90 minutter. Spanjolens verste bekymringer skulle vise seg å bli en realitet, men for Klopp, var onsdagens spektakulære målkalas en eneste stor fest.

- Jeg aner ikke sist jeg hadde det så gøy under en fotballkamp. Som manager burde jeg sikkert være plaget av målene vi slapp inn, men jeg kunne ikke brydd meg mindre, for å være ærlig. Jeg nøt hver eneste sekund av kampen, sa en storfornøyd Klopp til klubbens hjemmesider etter kampslutt.

Unai Emery tok tapet tilsynelatende med fatning, og i en uke det meste har handlet om Granit Xhaka, var spanjolen glad for å se at fotballen fikk det overordnede fokuset igjen.

- Det var en vanvittig kamp. Jeg synes det var en utrolig kamp for supporterne og for alle som så på. Som en supporter, så nøt jeg det. Vi kunne ikke vært 100 prosent fornøyde selv om vi hadde vunnet, for vi slapp inn fem mål. Til syvende og sist er vi skuffet, men det var mye positivt å ta med seg, sier Emery til fremmøtt presse på Anfield.

 


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019