Liganytt

30/05/2019

Smått og godt om ukens begivenheter i de fire øverste divisjonene i England.

 


Premier League:


*Newcastle-fansen ber på sine knær om at Mike Ashley nå endelig gjennomfører salg av klubben. Etter år med spekulasjoner virker aksjene nå å bli solgt til en fjern slektning av Manchester City-eier Sheikh Mansour. Sheikh Khaled bin Zayed Al Nahyan (klipp & lim) oppgis å måtte betale £350 millioner for aksjene, en sum han trolig har i lommene til enhver tid.

*Eden Hazard spile ganske sikkert sin siste Chelsea-kamp onsdag kveld. Belgieren scoret to mål da han vant sin andre Europa League-tittel med Chelsea, og innrømmet etter kamp at han nå tror nye eventyr venter.

*West Ham rydder i rekkene. Andy Carroll, Samir Nasri og sisteskanse Adrian forlater alle The Hammers når respektive kontrakter utløper denne helgen.

*Den danske sisteskansen Jonas Lössl har signert treårskontrakt med Everton, der han skal gi England-keeper Jordan Pickford pes om plassen i buret. Dansken ankommer fra Huddersfield. 

*Tottenham ryktes å ha lagt inn på bud pålydende £53 millioner for Real Betis’ midtbanespiller Giovani Lo Celso, noe som i så fall vil være overgangsrekord for Spurs. London-klubbens siste spillerkjøp var Lucas Moura som ankom fra PSG i januar 2018. Klubbens dyreste spillerkjøp frem til nå er Davinson Sanchez (£42 millioner) som ankom året før Moura. 

The Championship:


*Marcelo Bielsa har, til Leeds-fansens store lettelse, takket ja til nytt år som sjef på Elland Road. 

*Frank Lampard endte opp med tap i play off-finalen mot Aston Villa, men Chelsea-legenden sa etter kamp at han var lysten på å gi Derby County-prosjektet tid. Det samme gjelder midtstopper Fikayo Tomori, innleid fra Chelsea, som har vært av Rams’ beste spillere denne sesongen.  Kommentatorer verden over skal forøvrig være godt fornøyd med at "Fikayo" ikke krever å bli kalt ved sitt fulle navn til enhver anledning. Oluwafikayomi Oluwadamilola Tomori (klipp & lim vol. II) er en munnfull for de aller fleste. 

*Brentford har kjøpt den danske midtbanespilleren Christian Nørgaard fra Fiorentina. 25-åringen har signert fireårskontrakt på Griffin Park.

*Tidligere Fulham-manager Slavisa Jokanovic er favoritt til å overta managerjobben i Middlesbrough etter Tony Pulis. Jonathan Woodgate nevnes også som en aktuell kandidat.

*Saido Berahino ble i januar 2017 hentet til Stoke fra WBA for £12 millioner, og fremtiden var rosenrød for den hypede angriperen. Stoke-drømmen skulle imidlertid snart vise seg å bli et mareritt. Spissen gikk målløs i 913 dager, og denne uken ble han regelrett oppsagt etter først å ha blitt domfelt for fyllekjøring. 

League One:


*Lee Bowyer og Charlton sikret via play off opprykk til The Championship, og fansen håper dette også vil bety at den sterkt mislikte klubbeieren Roland Duchatelet får pundsedlene han ønsker seg for å selge sine aksjer på The Valley. 

*Coventry har lenge slitt med rettighetene til Ricoh Arena, men det ryktes nå at klubben kan ha kommet til enighet om å få spille sine kamper her også neste sesong. De høye herrer i The Football League hadde truet med å fjerne klubben fra ligasystemet om det ikke snart ble orden, og man har derfor kommet til enighet om deling av St. Andrews i Birmingham om det igjen skulle skjære seg hjemme på Ricoh, slik det gjorde da man for noen år siden måtte spille sine «hjemmekamper» på Northamptons Sixfields. 

*Shrewsbury, som i år havnet langt bak i køen i League One, har styrket stallen gjennom å hente Wolves-stopper Ethan Ebanks-Landell på treårskontrakt.

*Peterborough, som endte poenget unna play off, har gitt kontrakt til tidligere Exeter-keeper Christy Pym. 

League Two:


*35-årige Steve McNulty ledet forrige helg Tranmere til opprykk via play off-finale på Wembley, men kapteinen fikk kort tid etterpå beskjed om at han ikke var med i Rovers’ fremtidsplaner. Den «storvokste» veteranen har i løpet av karrieren vært med på fire opprykk. To med Luton, en gang med Fleetwood, og nå altså Tranmere før skoene nå trolig legges på hylla. 

*Morecambe har gitt den unge angriperen Michael Howard ettårskontrakt etter overgang fra Preston North End. 19-åringen ankommer uten vederlag.

*Finansielt skakkjørte Bury får trolig nye eiere. Til tross for økonomiske problemer lyktes klubben å sikre opprykk til League One, og grupperinger av Shakers-fansen vurderer nå selv å komme med bud på klubben. 

*157-åringen Notts County forsvant ut av League Two, og kan ikke lenger kalle seg verdens eldste ligaklubb. The Magpies har det siste året gjort de fleste feilene som finnes i boka, og eier Alan Hardy har stått for brorparten av dem. Hardy har siden januar forsøkt å selge seg ut igjen, og fansen håper han snart lykkes. 

*Hiram Boateng ble tilbudt det feteste lønnstilbudet Exeter noensinne har gitt, men takket nei. Midtbanespilleren har i stedet valgt å skrive kontrakt med nyopprykkede MK Dons. 

*Forsidefoto: Rune Pedersen, Tips
*Øvrige foto: Bildbyrån

 

 


Kim Marki

Bookietest2019