- Laporte er verdens beste

22/01/2020

Pep Guardiola kunne ikke fullrose sin midtstopper nok etter at Manchester City endelig holdt nullen igjen.

Aymeric Laporte var, nokså overraskende, tilbake i Manchester Citys lagoppstilling i gårsdagens oppgjør mot Sheffield United på Bramall Lane. Franskmannen har vært ute siden august i fjor, og savnet av midtstopperen har vært merkbart. The Citizens har falt av lasset i kampen med Liverpool om ligagullet og sluppet inn uvanlig mye mål.

Før gårsdagens triumf hadde de holdt nullen i kun to av sine 12 siste kamper, men med Laporte tilbake, slapp man United til kun ett skudd på mål. Etter matchen var manager Pep Guardiola strålende fornøyd med å ha Laporte tilbake fra skade.

- Han er den beste venstresidede midtstopperen i verden når han er i form. Se for deg de beste lagene i verden som mister sine beste stoppere, vi har savnet ham mye. Han er så viktig for måten vi spiller på, hans karakter og mentalitet også. Han har alle egenskapene, sa Guardiola etter gårsdagens triumf i Sheffield.

Dermed tok Manchester City innpå tre poeng på Liverpool, som ikke skal i aksjon før torsdag, mot Wolverhampton på Molineux. De regjerende ligamesterne har 13 poeng opp til scouserne, med to kamper mer spilt.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019