- Jeg gleder meg til å legge opp

05/04/2019

Danny Rose har sett seg kraftig lei på rasisme i fotballen og myndighetens uforklarlig svake straffer til de ansvarlige.

Rasisme på fotballarenaer har vært et kraftig debattert tema denne sesongen. Raheem Sterling har, om enn ufrivillig, blitt utpekt til en lederskikkelse og talsrør for spillere som blir utsatt for rasisme under fotballkamper. Moise Kean i Juventus har flere ganger blitt utsatt for det samme, og dessverre er disse eksemplene bare toppen av isfjellet.

Tottenhams Danny Rose har lidd samme skjebne, senest i Montenegro da England spilte EM-kvalifisering i Podgorica for bare noen uker siden. Venstrebacken har sett seg kraftig lei på all hetsen som han og andre fargede spillere blir utsatt for, og 28-åringen tar et kraftig oppgjør med myndighetene, som til stadighet deler ut latterlig milde straffer.

- Jeg har fått nok. Slik det ser ut nå, har jeg fem, seks år igjen som fotballspiller, og jeg kan ikke vente med å legge det bak meg, slik det blir håndtert nå. Det er trist, men når nasjoner ikke blir bøtelagt mer enn jeg bruker på en kveld på byen i London, hva kan du forvente da? Manageren min blir suspendert i to kamper for å konfrontere dommeren, mens et land blir bøtelagt med vekslepenger for rasisme. Det er en farse, og jeg gleder meg til å legge opp, freser venstrebacken ifølge Sky Sports.

Rose sier også at han til og med regnet med på forhånd at han kom til å bli hetset i Montenegro, men ville ikke uttale seg etter kampen, i frykt for at det skulle ta overskriftene fra en ellers strålende 5-1-triumf.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019