Historisk mestermøte

14/08/2019

SuperCup er ikke sesongens viktigste kamp for verken Chelsea eller Liverpool, men oppgjøret i Istanbul onsdag er likevel av historisk betydning.

*Spilltips og oddssammenligning nederst i saken

Premier League har tatt avspark, og kampen mellom regjerende mester i Champions League og Europa League virker derfor mest av alt forstyrrende for Liverpool og Chelsea. Her gjelder det for begge lag først og fremst å unngå skader. Liverpool-manager Jürgen Klopp er imidlertid ikke helt enig. Tyskeren gleder seg stort over muligheten til å vinne et første trofé for sesongen. 
-Dette er jo ikke noen cup, men et nytt bevis for deltakende lag på at de har vunnet en europacup. Vi synes dette er stort, og vi gleder oss, sier Klopp til engelsk presse før kamp.

Mens et allerede skadeplaget Liverpool vil unngå nye frafall foran en lang og tøff sesong, må Chelsea-manager Lampard samle troppene og sørge for å unngå reprise av ligaåpningen som endte i stortap mot Manchester United.

Frank Lampard og hans menn er spådd å få en tøff sesong, og et nytt varsel kom i søndagens sesongåpning på Old Trafford. Chelsea startet friskt, men naivt forsvarsspill bidro til at det til slutt endte med stygt 0-4-tap.
-Resultatet er ikke bra, men det er likevel mye positivt å ta med seg videre. Vi dominerte midtbanen, og før pause slet United med å ta seg ut av egen sone. Fotballkamper vinnes imidlertid i boksene, og United var klart mest kliniske. Vi hadde ballen mest, vi hadde flest cornere og vi hadde flere skudd på mål. Resultatet er tungt å bære, men det er små marginer, oppsummerte Lampard etter 0-4-tapet søndag. 

Stjerner på vent
Chelsea røk på stortap, mens Liverpool åpnet sesongen med forventet enkel seier hjemme mot nyopprykkede Norwich. Liverpool-fansen har vært bekymret etter en tafatt overgangssommer, men mot Norwich var det likevel ingen tvil. Tidligere scoringer sørget for å dempe presset, og eneste negative fra kampen var skaden på sisteskanse Alisson Becker. Den brasilianske kjempen ble tidlig meldt å ville miste de neste fire til åtte ukene, og onsdagens Super Cup kommer uansett for tidlig. 

Kan hende vil Liverpool også stille uten en eller flere av sine offensive stjerner. Stjernetrioen Salah, Mané og Firmino har hatt svært begrenset sesongoppkjøring etter respektive landslagsoppdrag, og for dem alle kommer langt viktigere kamper enn den som skal spilles i Istanbul. Av Liverpool-spillerne er nok den nyinnkjøpte sisteskansen Adrian den som i størst grad gleder seg. Den tidligere West Ham-keeperen ble kjapt handlet inn da Simon Mignolet forsvant hjem til Belgia, og spanjolen hadde garantert ikke forventet å få spille allerede i sesongåpningen. Nå får han også spille finale, før flere Premier League-kamper ganske sikkert også venter.

Pokal, tross alt
Det er kan hende ikke sesongens viktigste kamp, men det står uansett trofé på spill onsdag kveld. Engelske lag har vunnet Supercupen syv ganger, men ikke siden 2005 da Liverpool gikk til topps. Chelsea har vært i finalen tre ganger tidligere. Det ble seier i 1998, men de to siste – i 2012 og 2013 – er begge tapt. For aller første gant er det to engelske lag som skal kjempe om trofeet. Siden 2013 har det kun vært spanske vinnere. Liverpool har vunnet tre tidligere trofeer, og et fjerde onsdag vil føre laget opp i likt antall seirer som Real Madrid. Kun Milan og Barcelona (begge fem) har vunnet finalen oftere. 

Historisk 
For første gang i supercupens forholdsvis beskjedne historie (stiftet i 1973) spilles finalen mellom to engelske klubber, men en større begivenhet er det at det for aller første gang vil være kvinnelige hoveddommere som leder oppgjøret. 

Stéphanie Frappart dømte sommerens VM-finale for kvinner, og er gitt æren å bli første kvinne som dømmer en UEFA-finale for menn, med Manuela Nicolosi og Michelle O'Neal på linjene. Frappart regnes som verdens beste kvinnelige dommer, og hun har allerede skrevet historie i hjemlandet. 35-åringen fra Herblay-sur-Seine utenfor Paris ble første kvinne som dømte en kamp i herrenes toppdivisjon i Frankrike, og fra og med denne sesongen er hun fast dommerinventar i Ligue 1. 

Tipset:

Over 2,5 mål til 1,71 i odds hos Unibet

UEFA Super Cup i Istanbul. Liverpool åpnet ligaen med 4-1-seier mot Norwich fredag. Målvakt Alisson Becker ble skadet og er ikke med her. Fra før mangler Nathaniel Clyne. 2-0-seier og 1-2-tap hjemme samt 1-1 borte mot dagens motstander i fjor. Frank Lampard fikk en tung start som Chelsea-manager med 0-4-smell mot Manchester United søndag. N’Golo Kante ble klar, men seks spillere sto over med skader i den kampen. Vi satser på minst tre scoringer i denne kampen.

Oddssammenligning:

Liverpool er klar oddsfavoritt, og her er det Coolbet som betaler best - med 1,72 i odds. Norsk Tipping med svært beskjedne 1,55 helt på bunnen. 


Kim Marki

Bookietest2019