Hektisk sesongavslutning

29/03/2020

Planer om å avslutte den engelske sesongen over periode på fire til seks uker i juni og juli.

Premier League, The Football League og FA ryktes å planlegge for hektisk innspurt for sesongen 2019/2020. Sesongen er foreløpig satt på vent til 30.april, men engelskmennenes håndtering av korona-epidemien gjøre dette til en utopi.

Atskillige forslag til hvordan noe så, i denne sammenheng, trivielt som fotball skal håndteres har kommet opp. Å avlyse sesongen nå, med ni runder igjen å spille, er trolig det dårligste forslaget. Søksmålene vil i så fall stå i kø.

Europamesterskapet er allerede satt på vent, og i samme kø må det gjøres plass til sesongen 2020/2021. Inneværende sesong må fullføres, og det ryktes nå at forbundene har funnet planen for hvordan dette kan gjøres. Planen skal være å spille de resterende kampene over en periode på fire til seks uker i juni og juli, da naturligvis bak lukkede dører.

Også en sesonginnspurt som dette vil føre problemer med seg. Atskillige spillere har kontrakter som utgår i mai, mens flere klubber også har handlet inn spillere som er kontraktsbundet fra 1.juni. Dette er imidlertid for bagateller å regne sammenlignet med hva som vil skje om inneværende sesong skulle bli lagt på skraphaugen.

En løsning som skissert vil føre til at klubbene går noe nær rett fra inneværende sesong til ny sesong, mens også overgangsvinduet vil måtte justeres. Det er så definitivt nok av saker på agendaen når Premier League-toppene møtes til neste konferanse, fredag førstkommende.


Tips

Bookietest2019