Gigamøte i hovedstaden

14/02/2020

Avgjørende periode for to giganter som har havnet på etterskudd

CHELSEA–MANCHESTER UNITED
Stamford Bridge, mandag 21.00
TV: Direkte på TV Sport Premium, og sumo

Vinterpausen er over, og det gjøres klart for siste tredel av sesongen. Kampen om topp 4 er noe av det meste interessante, selv om det ganske sikkert bare er én plass ledig. Liverpool, Manchester City og Leicester har skaffet seg solid forsprang i tet, mens Chelseas tilsynelatende så sikre 4.plass sakte, men sikkert er i ferd med å smuldre opp. Frank Lampards menn har ikke vunnet noen av sine siste tre kamper, og de siste to månedene har man opplevd nederlag mot dumpekandidater som West Ham, Bournemouth og Newcastle. De to førstnevnte sågar hjemme på Stamford Bridge. Det kom derfor som en gedigen overraskelse at londonerne forble handlingslammede i januarvinduet.

Lampards mange unge spillere har gitt tydelige bevis for at de trenger avløsning, men uten at det har blitt tatt grep. Ajax-ving Hakim Ziych er klarert for spill fra sommeren av. Det ryktes også om planlagte storhandler kommende sommer, men da kan det være for sent. En ettertraktet spiller som Jadon Sancho velger neppe å takke ja til en klubb som ikke kan tilby Champions League-spill.

Søndagens batalje mot Manchester United kan i så måte bli en helt avgjørende kamp, og Chelsea har som kjent andre ting enn en nedadgående formkurve å hevne. Sesongdebuten på Old Trafford sitter garantert fortsatt i minnet på Chelsea-spillerne som dominerte oppgjøret, men likevel måtte returnere til hovedstaden med stortap. Også i ligacupkampen i oktober måtte man gi tapt, denne gang hjemme foran egne fans.

Og Chelseas utfordringer slutter ikke med helgens kamp. Fire av lagets seks neste kamper spilles mot opplagte utfordrere til topp 4, for ikke si topp 5

Bortkastet
Chelseas stadige glipptak har gitt Manchester United kjærkomne muligheter til å slå seg inn i topp 4, men i tur og orden har muligheten blitt skuslet bort. Etter 0-2-tap hjemme mot Burnley og målløs hjemmekamp mot Wolves står United med bare én seier fra siste fire kamper, og den trepoengeren ble hentet hjemme mot tabelljumbo Norwich. Mye tyder på at helgens møte med Chelsea er siste mulighet for å henge med i kampen om en retur til Champions League. For det er ikke bare Chelsea som må innhentes. Sheffield United, Tottenham, Everton og Wolves er alle foran United på tabellen.

Ole Gunnar Solskjær har så definitivt jobb å gjøre, men kan hende er det en fordel at det denne helgen er en etablert topp 6-klubb som står på programmet. United har denne sesongen vært klart best mot de beste, og mot Chelsea har både United og Solskjær utmerket statistikk. I Premier League-sammenheng har ikke United tapt mot Chelsea siden 2017, og under Solskjærs ledelse har United tre seirer og to uavgjorte i alle turneringer. Ny United-seier mandag kveld vil vi føre til ytterligere spenning om den gjeve Champions League-plassen.

Vi i TIPS har vurdert kampen til rett over 50 prosent sjanse for hjemmeseier og de resterende prosentene jevnt fordelt mellom poengdeling og Manchester United-seier. Dermed kan både H-en til 1,91 i odds hos Coolbet og B-en til 4,60 i odds hos Unibet være aktuelt når mandagsspillet skal settes!


Kim Marki

Bookietest2019