- Gi Rafa penger

27/11/2018

Tidligere Newcastle-spiller David Ginola er krystallklar på at Rafa Benítez må bli gitt midlene han behøver for å lykkes på St. James’ Park.

Newcastle vant sin første mandagskamp på 11 forsøk da de slo Burnley på Turf Moor i går kveld. Triumfen tok the Magpies opp til en 13. plass på tabellen, og har dermed fått en etterlengtet luke til bunnen av Premier League-tabellen.

Men, Newcastles ambisjoner tilhører ikke nedre halvdel, i hvert fall ikke så lenge Rafa Benítez er manager på St. James’ Park. Klubbeier Mike Ashley har stadig vist seg å være tom for blekk når sjekker på nye spillere skal skrives, og den spanske manageren har ikke erklært seg nevneverdig fornøyd med forholdet mellom eier og manager.

Newcastle har det meste av infrastruktur på plass for å være med slåss om en plass i Europa, men da må det investeres. Det mener også tidligere Newcastle-spiller David Ginola, som gjestet Sky Sports’ Premier League-studio i forbindelse med kampen mot Burnley i går kveld.

- Han er sjefsfiguren i klubben. Jeg undrer meg på om Newcastle kan matche ambisjonene hans. Han er en av de beste managerne i verden, noe han har vist igjen og igjen. Nå lurer jeg på om de kan matche ambisjonene hans rent økonomisk. La han investere i to, tre kvalitetsspillere for å gi klubben momentumet den trenger. Gi ham nøkkelen til å lykkes, er Ginolas klare melding til Sky Sports.

Newcastles seier på Turf Moor var den tredje strake i ligaen. Sist de kunne vise lignende form var i mars forrige sesong, da de vant fire på rappen. Det kan de matche om de slår West Ham, som kommer på besøk til helgen.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019