Går det galt igjen?

11/02/2020

Leeds har tapt fire av sine siste fem, og blir heller ikke favoritter i kveld.

Brentford-Leeds:
Griffin Park, tirsdag 20:45
Odds: se nederst i saken

Det dukes for toppkamp når Leeds United i dag setter kurs mot Griffin Park, hvor de har tapt sine tre siste kamper med to måls margin. Brentford er i strålende form, og blir favoritter også denne gang. Gjestende Leeds er nemlig helt ute av kurs. Etter forrige helg å ha tapt 0-1 hjemme mot nedrykkstruede Wigan, gikk det galt igjen lørdag - borte mot Nottingham Forest. Leeds hadde mye ball, men det var skogvokterne som skapte nær sagt alt av målsjanser. Sammy Ameobi satte 1-0 til hjemmelaget etter stygg keepertabbe av Kiko Casilla, og spiker ble satt i kista på overtid, da Tyler Walker satte 2-0 fra kort hold. Begge lag hadde tosifret antall avslutninger, men i avslutninger på mål kunne Forest vise til seks, mot bare en for Leeds.

Leeds, som bare har tatt 9 av 30 mulige poeng siden midt i desember, har ikke holdt nullen i noen av sine ti siste kamper. I fire av de siste fem har de heller ikke scoret mål, og det brenner nå et blått lys for det bebudede opprykket.

-Mitt ansvar
Midt i desember, etter 21 spilte kamper, virket de direkte opprykksplassene i The Championship å være utdelt. Leeds toppet tabellen og hadde elleve poeng til nærmeste lag utenfor direkte opprykksplass. Tips, og flere med oss, var i ferd med å dele ut direkte opprykksplasser til Leeds og West Bromwich, duoen som tronet ubesværet i tet.

West Bromwich var eneste lag som holdt følge, á poeng med Leeds. Siden da har begge de to opprykksfavorittene gått på solid smell. Leeds har bare vunnet to kamper siden 10.desember, mens WBA gikk syv strake uten seier før de nå virker å ha kommet til hektene igjen. Strake seirer mot Luton og Millwall gjør at Albion har skaffet seg ørliten luke, samtidig som Leeds står på stedet hvil.

Manager Marcelo Bielsa leter imidlertid ikke etter syndebukker. Heller velger han å selv ta ansvaret for nedturen.
-Vi har gode nok spillere, og de gjør sitt aller ytterste. Mer kan jeg ikke forlange, og det er derfor oss trenere som må finne løsningen og gjøre de nødvendige forandringene, sa Bielsa etter lørdagens 0-2-tap på City Ground.

Leeds har nå tapt fire av sine siste fem, og dermed skiller bare målforskjellen ned til formlaget Fulham som denne helgen tok sin fjerde seier på fem kamper gjennom borteseier mot Blackburn. Divisjonens toppscorer, Aleksandar Mitrovic, ble nok en gang matchvinner.

*Vil du lese forhåndsreportasjer om ALLE kamper i The Championship (og Premier League)? Det finner du før hver eneste runde i vår avis, både på papir og digitalt. 

Hakk i hæl
Fulham og Nottingham Forest (poenget bak Leeds) jager nå i hælene på Bielsa og hans menn, og det samme gjør Brentford. The Bees har bare tapt to av sine siste elleve ligakamper, og i lørdagens møte med Middlesbrough bød de sågar tilskuerne på fest. Etter råsterk 5-1-seier borte mot Hull i forrige runde, ble det også denne gang levert nettkjenninger over en lav sko. Om enn denne gang mer likt fordelt mellom lagene. Brentford ledet både 1-0 og 2-1, men Boro slo begge ganger tilbake. Da toppscorer Ollie Watkins (20 scoringer denne sesongen) satte 3-2 rett før slutt hadde imidlertid ikke gjestene mer å svare med.

-Å vinne gjennom sent seiersmål føles naturligvis alltid veldig godt, men jeg innrømmer gjerne at Middlesbrough bød oss på hard kamp. Fortsatt tar vi imidlertid vare på mulighetene vi får, og da er vi vanskelige å stoppe, sa Brentford-Boss Thomas Frank etter femmålsthrilleren i hovedstaden.

-De frykter oss
Trepoengeren lørdag gjør at Brentford er nummer 5, bare to poeng bak Leeds på direkte opprykksplass. Og lagets danske manager føler seg sikker på at Leeds frykter tirsdagens batalje i London.

-Alle vet hvor høyt jeg setter Marcelo Bielsa, og hva han har gjort i Leeds. Han kunne imidlertid ikke valgt et vanskeligere sted å komme tirsdag kveld, enn Griffin Park. Vi er i form, og under flomlysene støttet av våre fans vil vi bli veldig vanskelige å stoppe. Det er to offensive lag som skal i aksjon, og jeg både håper og tror på en underholdende og god kamp, sa Thomas Frank til klubbens hjemmesider tirsdag.

Danskens selvtillit er naturlig, da Brentford har vunnet syv av sine siste åtte hjemmekamper.

Viktige comeback
Brentford stiller trolig med sine aller beste tirsdag kveld. Eneste usikkerhetsmoment er tidligere Leeds-spiller Pontus Jansson. Den svenske midtstopperen har mistet siste fire kamper, men antas å bli klar til møtet med tidligere kolleger.

Også Leeds styrkes i kveld. Dette da den viktige midtbanespilleren Kalvin Phillips returnerer etter karantene. Phillips har spilt 27 av 31 kamper, mens fire er mistet etter karantene. Tirsdag returnerer han etter tre kampers fravær, grunnet rødt kort mot Queens Park Rangers. 24-åringens retur til laget betyr at Ben White kan flyttes ned til sin vante midtstopperplass, mens Luke Ayling er tilbake på høyre backplass. Leipzig-lånet Jean-Kevin Augustin fikk sin Leeds-debut som innbytter mot Middlesbrough, og den 22-årige angriperen kan få større oppgaver i kveld.

*Før midtukerunden skiller like mange poeng mellom nummer 1 og 2 i Premier League, som det gjør mellom nr.2 og 20 (!) i The Championship.

Kveldens Championship-oppgjør. med odds fra unibet.com:

 

 

 


Kim Marki

 

Bookietest2019