Fra Derby til Manchester-derby

04/03/2020

Manchester United møter torsdag Wayne Rooney og Derby, før de søndag skal ut i Manchester-derby.

Aner Manchester City en ørliten mulighet til likevel å snyte Liverpool for Premier League-tittelen etter merseysidernes miserable formutvikling, eller har Pep og hans menn utelukkende fokus på en etterlengtet Champions League-tittel? Mye tyder på det siste, og dette er i så fall godt nytt for United som jo har heng på 4.plassen. Formen hos søndagens hjemmelag er da også oppløftende. Etter forrige helgs 1-1-oppgjør mot Everton på Goodison står Solskjær og hans menn med åtte strake uten tap.

Formoppsvinget har kommet samtidig med Bruno Fernandes’ inntreden i laget, og portugiseren hadde håpet på mer enn ett poeng mot The Toffees.
–Det er irriterende. Vi hadde muligheten til å ta alle poengene, og vi burde benyttet oss av sjansen. Vi har Champions League som mål, og da må vi prestere bedre enn dette. Vi kan bedre, og jeg håper vi kan bevise det allerede mot City, sier portugiseren som har dominert midtbanen etter sin ankomst i januar.

Strake seirer
United har vunnet sine to siste på Etihad. Og selv om 1-0-seieren sist ikke var nok til å sikre avansement i ligacupen, så reiser man nå tilbake vel vitende om at de himmelblå er mulig å komme på talefot med.
–Disse spillerne gjør meg utrolig stolt. De har tatt lange steg, og strake seirer borte mot City beviser hvor langt vi har kommet. I dag vant vi fortjent, og dette sågar etter å ha avsluttet kampen i undertall, sa Uniteds norske manager etter 1-0-seieren i ligacupmøtet 29.januar.

Seieren smakte godt, men over 180 minutter kom man uansett til kort. City avanserte til finale mot Villa, og forrige helg innkasserte man da også en tredje strake ligacupseier.

Første trofé i boks
Manchester City er fortsatt et imponerende syn når de er opp mot sitt beste, men denne sesongen har det blitt levert ustabilt. Et tredje strake ligacuptrofé er nylig levert, men de himmelblå også kan tillate seg å drømme om et etterlengtet Champions League-trofé. Trekningen etter gruppespillet var ikke på Citys side, men første kamp mot Real Madrid var en klar styrkebeskjed. Real tok føringen i den spanske hovedstaden, men sene scoringer av Gabriel Jesus og Kevin de Bruyne gjorde at City kunne forlate Spania med et fantastisk utgangspunkt.

Dommen fra UEFA blir naturligvis anket i alle instanser, men dette kan uansett være Pep Guardiolas siste sjanse til å hente Champions League-trofeet til den blå delen av Manchester. Returen mot Real Madrid spilles uansett ikke før 17.mars, så Pep er neppe inne på tanken om å spare spillere grunnet dette oppgjøret. Et tredje strake hjemmetap mot United vil for all del forhindres.

*Delta i vår Facebook-konkurranse og vær med i dette signerte bildet av Andreas Pereira:

 

Fra Manchester-Derby til Manchester-derby
Både United og City har travle dager. Begge er denne uken opptatt med FA-cup, mot henholdsvis Derby og Sheffield Wednesday. Søndag dukes det så for Manchester-derby nummer 182 i rekken. United står med 75 seirer, mens City har vunnet 54. Oppsiktsvekkende nok har alle de siste fire, og seks av de siste syv, endt med borteseier. Ny borteseier denne helgen vil kunne ødelegge for Uniteds topp 4-håp. Chelsea viste tirsdag storform mot Liverpool, og Lampards menn har denne helgen hjemmefordel mot Everton.

Oddsfavorittene
City er, når alt kommet til alt, best i Manchester. Det er da også bortelaget som er oddssetternes klare favoritt søndag. Vi har sjekket forhåndsfavorittene og sammenlignet oddsen, og med spill på favorittene er det liten tvil om at det er Coolbet.com man da skal levere spillet hos. Spilltilbyderen, som siste to år har gått helt til topps i vår kjente og kjære bookmakertest, slår knock out på konkurrentene denne helgen.

En 200-lapp på favorittene gir nesten 8000 kroner mer tilbake hos Coolbet enn hos nærmeste konkurrent Nordicbet, og nesten 15 000 mer enn hos tungvekteren Unibet.com

 

 

 


Kim Marki

Bookietest2019