- Foden kan nå så langt han vil

03/03/2020

Phil Foden roses i skyene av Pep Guardiola etter hans opptreden som banens beste i søndagens ligacupfinale.

19-åringen dominerte og briljerte på Manchester Citys midtbane, da the Citizens tok sin tredje strake triumf i ligacupen søndag kveld. Foden har blitt spådd en lysende fremtid, men har måttet pent ta plass i køen bak eldre og mer etablerte stjerner. Mot Aston Villa fikk han imidlertid sjansen i rampelyset og skuffet ikke. Foden ble kåret til banens beste, og høstet lovord om sin modne opptreden. På tirsdagens pressekonferanse i forbindelse med FA-cupmøtet med Sheffield Wednesday, vanket det mer ros fra sjefen, Pep Guardiola.

- Han vil få de mulighetene han fortjener. Han tenker utelukkende på å jobbe, og det vil betale seg til slutt. Som 19-åring har han mye å forbedre seg på, men med de holdningene han har, kan han nå så langt han vil. Jeg ønsker kun det beste for ham. Jeg er åpenbart veldig fornøyd med prestasjonen hans på søndag, og måten han taklet gode og dårlige situasjoner på, sier City-sjefen.

Guardiola kunne også komme med positive nyheter om stjernespissen Sergio Agüero, som måtte forlate banen etter 84 minutter på Wembley, med det som så ut som en skade. Målsniken har imidlertid blitt klarert for spill til onsdagens møte med Wednesday, og dermed også helgens Manchester-derby.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019