Fire strake for Arsenal

23/09/2018

Søndagens 2-0-triumf over Everton var Arsenals fjerde seier på rappen. Det maktet de aldri forrige sesong.

Unai Emerys Arsenal-prosjekt er i ferd med å ta form etter en trøblete innledning. Søndag ble Everton slått 2-0, og dermed har the Gunners vunnet fire strake ligakamper under Emerys ledelse. Det klarte Arsenal å gjøre forrige sesong, og seieren tok londonerne opp på sjetteplass på tabellen, foran Man United, men bak Tottenham. Men, seieren over Everton var langt mindre oppskriftsmessig enn resultatet skulle tilsi. Scouserne var fullt på høyde med hjemmelaget, og i førsteomgang var det gjestene som hadde de fleste og feteste sjansene.

Petr Cech stod som en levende vegg aller bakerst i Arsenal-forsvaret, og tsjekkerens prestasjoner, kombinert med svake avslutninger fra Everton, sørget for at gjestene aldri fikk hull på byllen. Det fikk derimot Arsenals eminente spissduo, Alexandre Lacazette og Pierre- Emerick Aubameyang. Duoen noterte seg for hver sin scoring, men Aubameyang stod soleklart i offsisde ved sin fulltreffer.
Etter kampen var spissen fra Gabon krystallklar på at lagkameratene har Petr Cech å takke for tre nye poeng og sesongens første «clean sheet».

- Jeg tror han holdt oss inne i kampen kanskje 20 ganger. Jeg syns vi forbedrer oss for hver dag og vi føler oss bedre, og selvfølgelig enda bedre når vi vinner. Det går bra for øyeblikket, og vi nyter øktene på treningsfeltet, sier Aubameyang til Sky Sports, som er full av lovord om samarbeidet med spisspartneren Lacazette.

- Vi er nære også utenfor banen, og vi går ut for å spise middag sammen, dog ikke hver eneste dag. Vi har hatt et godt forhold siden dag én, og vi nyter å spille sammen, sier gaboneren.

Arsenals neste oppgave venter i ligacupen når Brentford kommer på besøk til Emirates onsdag kveld.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18