Fabinho klar for Liverpool

28/05/2018

Liverpool ligger ikke på latsiden etter det bitre finalenederlaget i Champions League: sommerens første handel er i boks.

Valget falt på Monacos brasilianske midtbanespiller Fabinho. 24-åringen har strålt for Monaco de siste sesongene, og var spesielt lysende for to sesonger siden, da klubben fra fyrstedømmet vant Ligue 1 og tok seg til semifinalen i Champions League. Nå er han klar for Liverpool, og er etter alt å dømme hentet inn som Emre Cans erstatter.

Overgangssummen ligger ifølge de fleste mediene på omlag 45 millioner pund, og spilleren slutter seg til Merseyside-klubben offisielt 1. juli. Handelen har skjedd meget raskt og i det stille. Ryktet om at Liverpool var interessert i Fabinho dukket ikke opp før mandag kveld, og bare noen timer senere var midtbaneankeret klar for klubben. Fabinho beskrives som en defensiv midtbanespiller, som er taklingssterk og både trygg og rolig med ballen. Trolig akkurat en type de helrøde behøver, og det tror også Jürgen Klopp.

- Vi har signert en fantastisk spiller, men jeg tror også vi har signert en fantastisk person. Han har fått lysende referanser fra alle vi har snakket med. Han er taktisk veldig sterk og fotballsmart. Jeg synes han forbedrer laget vårt, og det er ikke mange spillere du kan si det, da kvaliteten i laget vårt for øyeblikket er veldig sterk, sier Klopp til klubbens hjemmesider.

Også Fabinho synes å være veldig fornøyd med overgangen, som i fjor avslo en overgang til Liverpools erkerivaler, Manchester United.

- Jeg er virkelig opprømt over denne overgangen. Dette er noe jeg alltid har ønsket. Når en klubb av denne størrelsen ønsker deg, så trenger du ikke mye tid til å tenke deg om. Jeg vil forsøke å skape min egen historie i denne klubben. Forhåpentligvis vil jeg lykkes med å vinne titler her, sier Liverpools første sommersignering.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019