- Emery blir Arsenal-manager

22/05/2018

Ifølge Sky Sports kommer Unai Emery til å bli Arsenals neste manager i løpet av denne uken.

Spanjolen fikk ikke forlenget kontrakten sin med de franske seriemesterne, PSG, og ble erstattet av Thomas Tuchel tidligere denne måneden. Og mandag var Unai Emery i London for å forhandle om betingelsene som manager for Arsenal, ifølge Sky Sports. The Gunners er som kjent på jakt etter arvtakeren til Arsène Wenger, som måtte takke for seg etter nærmere 22 år i sjefsstolen i nord-London.

Emery maktet kanskje ikke å ta PSG til de høydene i Champions League man hadde håpet, men vant likevel alle de hjemlige titlene i Frankrike denne sesongen, og han har også atskillige Europa League-titler med Sevilla på CV'en. Den spanske fotballeksperten Guillem Balagué følger både spansk og engelsk fotball svært tett, og har vanligvis presise kilder. Han tror ansettelsen av Unai Emery vil være en klok en.

- Jeg hører at Emery er i London for samtaler med Arsenal. Det skyldes det faktum at han er tilgjengelig, en toppkandidat og ønsker jobben. Vi snakker om en som har gjort en så bra jobb med lag som Sevilla og så sent som i forrige uke ble han kåret til årets manager i Frankrike for jobben han har gjort med PSG, sier Balagué til Sky Sports News.

Det er ventet at ansettelsen vil bli formalisert i løpet av denne uken, og dermed virker jakten på Wengers erstatter å være over.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019