Dommersjef innrømmer VAR-feil

12/09/2019

VAR har vært et brennhett tema i Premier League i sesonginnledningen, og Mike Riley innrømmer at flere situasjoner burde vært håndtert bedre.

Dommersjefen i England, Mike Riley, ble torsdag spurt om hva han synes om introduseringen av VAR til Premier League. Kun fire ligarunder har blitt spilt hittil, og etter hver eneste runde har det vært flere tilsynelatende klokkeklare avgjørelser som dommer har latt passere, uten at VAR har grepet inn.

- Etter fire runder, har det vært noen virkelige gode eksempler hvor VAR har grepet inn og vi har fått bedre avgjørelser som resultat. Men, så er det også fire situasjoner vi mener VAR burde grepet inn. Det er fascinerende, og etter hvert som det prosjektet utvikler seg, vil vi lære av våre feil. Vi prøver å ikke ødelegge flyten i kampene, men i disse situasjonene har det vært gjort klare feil, sier Riley til Sky Sports News.

Situasjonene dommersjefen sikter til, er som følger: Fabian Schärs utligning for Newcastle mot Watford, da det ikke ble gitt straffe da Norwichs Tom Trybull dro ned Sebastian Haller, da Jefferson Lerma tråkket på David Silva uten at City-spilleren fikk straffe og at Youri Tielemans ikke fikk rødt kort for en forseelse på Bournemouths Callum Wilson.

Helgens Premier League-runde er bare noen dager unna, og så gjenstår det å se om det dukker opp nye VAR-kontroverser.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019