- Dommerne ikke klare for VAR

09/01/2019

Chelsea-manager Maurizio Sarri mener engelske dommere ennå ikke har lært seg hvordan man skal bruke videodømming på best mulig måte.

Tottenham tok første stikk mot Chelsea i ligacupens semifinale i går kveld etter å ha vunnet 1-0 på Wembley. Avgjørelsen falt i det 27. minutt, da Harry Kane banket inn et straffespark, som Spurs fikk tildelt etter bruk av VAR. Harry Kane var på full fart alene gjennom, men idet han rundet keeper Kepa Arrizabalaga, ble han felt av spanjolen og lagt i bakken.

Umiddelbart virket det som spillet hadde blitt vinket av for offside, men etter å ha brukt VAR, kom dommer Michael Oliver frem til at det i stedet var straffe til Spurs. TV-reprisene viste at Kane virket å være onside, men Maurizio Sarri mener at kameraer fra klubbens egen produksjon viste at det ikke stemte. Uansett var ikke italieneren nevneverdig imponert over dommerens håndtering av situasjonen.

- Da VAR først kom til Italia, var det en katastrofe og vanskelig for dommerne å bruke systemet. For øyeblikket er ikke dommerne i England klare til å bruke VAR på korrekt måte. De må studere systemet bedre. Det er veldig rart at det ikke blir brukt i Premier League, men i de hjemlige cupene, sa Chelsea-manageren på gårsdagens pressekonferanse.

Premier League-klubbene har blitt enige om å ta i bruk VAR fra og med neste sesong, og i Champions League vil systemet bli tatt i bruk allerede i vinterens utslagsrunder.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18