- Derbyet er større for Arsenal

30/11/2018

Tidligere Arsenal-spiller Paul Merson mener søndagens derby betyr mer for Arsenal enn deres naborivaler, Tottenham.

Søndag barker Arsenal og Tottenham sammen til det 183. Nord-London-derbyet på Emirates Stadium. Begge lag ankommer helgens derby med hauger av selvtillit etter hver sin overbevisende seier i midtukens runde i Europa. På Premier League-tabellen er det imidlertid Arsenal som er i den største poengnøden, ettersom the Gunners ligger på femteplass, tre poeng bak søndagens gjester, som ligger på tredjeplass med sine 30 poeng.

Arsenal har dessuten vunnet kun ett av de siste åtte ligamøtene mellom rivalene, men the Gunners virker å ha betraktelig mer krutt i kanonene denne sesongen under Unai Emerys ledelse. Og tidligere Arsenal-spiller Paul Merson mener helgens derby er av større betydning for søndagens vertskap.

- Helgens kamp er en større kamp for Arsenal enn Tottenham, slik har pendelen svinget. Presset er på Arsenal til å prestere og vinne kampen. Hvis Tottenham spiller slik de gjorde mot Chelsea forrige helg, så kommer de ikke til å tape. Men, de har spilt slik kun én gang denne sesongen, til tross for at de har sin beste start i Premier League noen sinne, mener Merson overfor Sky Sports.

Arsenal tar imot Tottenham uten å ha tapt en eneste kamp på sine 18 siste, mens Spurs har fått masser av selvtillit i banken etter solide seirer mot Chelsea og Inter den siste uken.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18