Corona-ball: Fortsatt håp

29/04/2020

Frankrike og Nederland har pakket sammen, men øvrige store ligaer håper fortsatt på nytt avspark

Frankrike og Nederland er av de som har annullert inneværende sesong, men i de øvrige store ligaene er det fortsatt håp om å kunne fullføre. Slik er situasjonen i de største europeiske ligaene per nå:

Eliteserien:

Fortsatt er det uklart når den norske serien kan starte opp. Det jobbes mot oppstart 15.juni eller 1.juli, men alt avhenger av når man tillates "normale" treninger. Det tillates nå for treninger i mindre grupper. Tilskuerne får tidligst adgang 1.september. 

England:

90 % av lagene i Non League har stemt for å stoppe sesongen. Barrow topper tabellen i National League, og vil bli belønnet med opprykk til League Two. Det er også planlagt å gjennomføre play off for øvrige opprykksplasser.

Premier League og The Football League (The Championship, League One og League Two) håper fortsatt å få fullført sesongen bak lukkede dører. Premier League har satt 8. juni som en mulig oppstartsdato, men nytt avspark vil ikke kunne bli tatt uten grønt lys fra landets helsemyndigheter.

Skottland:

Premier League håper fortsatt å kunne kåre en vinner, mens The Championship, League One og League Two har bestemt seg for å gjøre foreløpige resultater tellende.

Dundee United, Raith Rovers og Cove Rangers har blitt kåret til mestere i henholdsvis Championship, League One og League Two.

Partick Thistle er degradert fra The Championship, mens Stranraer er flyttet ned fra League One.

Italia:

Serie A har vært suspendert siden 9.mars, mens spillerne er nå gitt klarsignal til å gjenoppta treningen fra 18.mai. De fleste lagene har tolv kamper igjen å spille, og planen er å ta nytt avspark tidlig juni.

Spania

La Liga stoppet all fotball 12.mars, og fortsatt er det helt uklart hva som vil skje. Den spanske helseministeren virker usikker på om fotballen kan returnere i løpet av sommeren, og det er han som har siste ord i saken.

Frankrike:

Sesongen er annullert for både Ligue 1 og Ligue 2. Den opprinnelige planen var å ta nytt avspark 17.juni, men den franske statsministeren meldte denne uken at fotballen ikke kunne returnere før i september.

Paris -Saint Germain er fortsatt med i Champions League, og hovedstadsklubben har uttrykt ønske om å delta i videre spill der. Storklubben skal ha tilbudt seg å da kun spille bortekamper.

Tyskland

De mest positive signalene kommer fra tysk Bundesliga, der serieforeningen skal ha gitt beskjed om at man står klare til å gjenoppta sesongen allerede 9.mai. Det vil kreves grønt lys fra myndighetene, men tysk Bundesliga virker fast bestemt på å fullføre sesongen.

Nederland

Eredivise har besluttet å annullere sesongen. Ni runder gjensto å spille da beslutningen ble tatt, og Ajax, som ledet ligaen på bedre målforskjell enn AZ Alkmaar, mister dermed muligheten til å sette nytt sølvtøy inn i det overfylte premieskapet. Ajax er imidlertid gitt plass i play off til Champions League, mens AZ går inn i andre kvalifiseringsrunde. Tabelltreer Feyenoord går rett inn i gruppespillet i Europa League, mens PSV og Willem II får spille kval.

Ingen klubber forsvinner ut av toppserien, mens det heller ikke rykker lag opp i øverste divisjon.

Belgia

Det virket lenge som om Club Brügge ville bli kåret mester i Pro League, men serieforeningen og myndighetene skal nå ha bestemt seg for å avvente situasjonen. 

Portugal

Ti runder gjenstår, og det skal være enighet om å prøve alle muligheter for å få fullført sesongen. Det er levert forslag om å spille alle gjenstående kamper på Algarve-kysten. Da naturligvis bak lukkede dører.

UEFA

Champions League og Europa League vil ganske sikkert bli fullført, men fortsatt er det uvisst når videre spill startes. Champions League-finalen skulle opprinnelig spilles i Istanbul 30.mai, men planen nå er finale sent i august. Det ble forøvrig i dag bekreftet at TV2 overtar rettigheten til Champions League etter Viasat. En dårlig skjult hemmelighet, men da er det altså bekreftet.

 


Tips

Bookietest2019