Chelsea-Liverpool: knepen hjemmefavoritt

03/03/2020

Liverpool virker inne i blindgate, og for en sjelden gangs skyld går ikke Klopps menn til kamp som oddsfavoritt.

FA-cupen er verdens eldste fotballturnering, og fortsatt er Wembley-finale i denne turneringen noe som står høyt på prioriteringslista hos de aller fleste. Premier League og Champions League har imidlertid fortsatt rangen, og både Chelsea og Liverpool har akkurat nå fokus på de to sistnevnte.

Etter 0-3 hjemme mot Bayern München er det få som tror Chelsea har noen som helst mulighet til å avansere til kvartfinale, men Frank Lampards menn har mye å revansjere samtidig som de kjemper med nebb og klør for å sikre seg ny mulighet i den gjeveste europacupen. Da må topp 4 sikres, og i den kampen har man fortsatt et ørlite forsprang på de nærmeste utfordrerne. Dette til tross for at man lørdag måtte nøye seg med ett poeng borte mot nedrykkstruede Bournemouth. På Vitality Stadium var man dessuten svært nær tap. Joshua King sendte The Cherries i ledelsen med bare halvtimen igjen å spille, og et Chelsea-lag uten de helt store spissprofilene måtte grave dypt for å finne utlikningen.

Spissmangel
Hele 23 avslutninger ble levert mot Bournemouth-buret, men igjen var det venstreback Marcos Alonso man måtte stole på. Spanjolen viser stadig en trang etter å komme seg i posisjon i motstanderlagets sekstenmeter, og lørdag ble han rikelig belønnet for sin offensive innstilling.

–Igjen skapte vi flust med sjanser, men vi sliter fortsatt med å utnytte mulighetene. Jeg er glad på Alonsos vegne, men samtidig er det betenkelig at vår venstreback nå har scoret våre tre siste Premier League-mål, sa Lampard til fremmøtt presse etter 2-2 på Vitality.

Tammy Abraham startet sesongen i flott stil, men 22-åringen har som forventet fått det tyngre etter hvert. Angriperen, som forrige sesong spilte Championship-fotball for Aston Villa, har både pådratt seg scoringsvegring og nå også skadeproblemer. Den lovende spissen virket på vei tilbake etter ankelskade da han fikk det siste kvarteret som innbytter i 2-1-seieren mot Tottenham, men mot Bournemouth lørdag var ikke Abraham engang i troppen.
–Vi håper det ikke skal være langvarig, men jeg tror uansett ikke han blir å se mot Liverpool tirsdag, sa Lampard til hovedstadspressen i helgen.

Chelsea har totalt nådd 13 FA-cupfinaler, og åtte av disse er vunnet. Forrige finalebesøk på Wembley kom i 2018, da Manchester United ble slått 1-0 etter matchvinnende scoring av midtstopper Antonio Rüdiger.

Svak generalprøve
Liverpool har stø kurs mot en første ligatittel, mens de også har berettiget håp om avansement i Champions League. Det meste har gått som på skinner for de røde denne sesongen, men lørdagens bortekamp mot Watford var beviset på at også Liverpool er dødelige. Klopps menn leverte en sjeldent svak kamp, og 0-3-tapet mot nedrykkstruede Hornets var særs fortjent. Lite, om noe, fungerte, og selv bautaen Virgil van Dijk var langt under pari. Spisstrioen Salah, Firmino og Mané var usynlige, mens midtbanegeneral Fabinho viste at han fortsatt ikke er 100 % tilbake i toppform etter sitt skadefravær. Håpet om å gå ubeseiret gjennom Premier League-sesongen brast, og etter 18 strake ligaseirer røk man da rekorden med flest strake skulle settes.

0-3-tap mot et lag som før kamp lå på nedrykksplass var oppsiktsvekkende, men at et nederlag nærmet seg var mulig å se. Liverpool var svake og måtte grave dypt for å slå West Ham forrige mandag, mens de også var under pari i første åttedelsfinale mot Atletico Madrid.

Ligatittelen er naturligvis ikke truet, men Klopps menn går ikke til 5.rundekamp mot Chelsea som storfavoritt. Ei heller virker returen mot Atletico å bli noen enkel batalje.

–Alt prat om rekorder er ikke hva som har påvirket oss. Dette er noe pressen har fokus på, mens vi ikke ser lengre enn neste kamp. I dag var det lite som fungerte, men allerede tirsdag får vi muligheten til å slå tilbake, sier Virgil van Dijk til lokalavisa Liverpool Echo.

Usikker ellever
Liverpool har tatt seg til femte runde gjennom utstrakt bruk av ungdom og reserver. Mot Chelsea vil man garantert stille sterkere, men hvordan førsteelleveren blir seende ut er vanskelig å spå om. Dejan Lovren spilte alt annet enn en god kamp mot Watford, og kroaten forsvinner trolig ut. Joel Matip er skadefri og tar trolig hans plass. I midtbaneleddet er kaptein Henderson fortsatt på skadelista, mens både Fabinho og Wijnaldum skuffet lørdag kveld.

Adam Lallana kom på som innbytter og var kan hende lagets mest positive spiller. Lallana virker på vei bort etter endt sesong, men den fotrappe teknikeren kan få sjansen fra start på Stamford Bridge. Kan hende blir det startplass også på Curtis Jones, unggutten som jo har vært strålende de gangene han har fått tillit denne sesongen. På topp bør nok Salah, Firmino og Mané gis muligheten til å revansjere seg. Det finnes da heller ikke mange aktuelle alternativer.

Ingen Abraham
Tammy Abraham blir ikke klar til kamp i kveld, mens Lampard også må klare seg uten N'Golo Kané og Christian Pulisic. Midtstopper Andreas Christensen er usikker. 

Klopp er uten sin kaptein, mens Naby Keita Xherdan Shaqiri og Nathaniel Clyne også er ute. Joe Gomez og James Milner meldes imidlertid klare for spill. 

Oddsen:
Chelsea har slått Liverpool i fem av de syv tidligere FA-cupmøtene. Chelsea vant også sist man møttes, i finalen på Wembley i 2012. Grunnet Hendersons skadefravær blir ingen av spillerne fra den finalen å finne på banen i kveld. Liverpool har bare vunnet én av sine siste seks bortekamper i FA-cupen (1-2-3), og de røde blir ikke favoritter heller i kveld. 

Odds fra unibet.com:

 

 

 


Kim Marki

 

Bookietest2019