- Chelsea bør beholde Conte

19/05/2018

Chelsea-manageren er under hardt press, men får støtte av tidligere Blues-spiller og landsmann, Gianluca Vialli.

- Hvis jeg var Antonio, ville jeg tenkt meg om to ganger før jeg forlot Chelsea. Og hvis jeg var Chelsea, villet jeg tenkt meg om tre ganger før jeg sparket Antonio. De er en bra match, og jeg håper de fortsetter samarbeidet, sier den tidligere spissen Gianluca Vialli til Sky Sports News.

Iløpet av bare 12 måneder i Chelsea, tok Conte London-klubben fra midt på tabellen til seriemestere, men i hans andre sesong har det meste gått galt. Femteplass og dermed ingen Champions League-billett neste sesong, blir ansett som en gedigen fiasko blant hierarkiet på Stamford Bridge, og det er ventet at Conte er
nødt til å vinne kveldens FA Cup-finale, for å ha noen som helst sjanse til å beholde jobben – såfremt han ønsker den.

Der står han ansikt til ansikt overfor en av hans argeste konkurrenter i fotballen, José Mourinho. Portugiseren er en ekspert på å vinne titler, og kommer til å marsjere ut på Wembley, trygg på at han kan legge til nok en triumf på den etterhvert så lange CV'en. Bookmakerne tror det blir et vidåpent oppgjør, og i bakhånd har United sesongens spiller i David de Gea. Det var ventet at andrekeeperen Sergio Romero ville få sjansen til å vokte buret mot Chelsea, men argentineren er nettopp tilbake fra langvarig skade, og Mourinho ønsker ikke å ta noen sjanser.

Dermed vil verdens kanskje beste keeper for øyeblikket stå mellom stengene for United, men det er ikke klart før siste time om Romelu Lukaku blir klar til start. Avspark på Wembley er 18:15.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019