Cech blir hockeyspiller

10/10/2019

Den tidligere fotballkeeperen skal nå prøve seg på en ny karriere, i ishockey.

37 år gamle Petr Cech la opp i sommer etter en strålende spillerkarriere. Han var med på å vinne fire Premier League-titler, Champions League, Europa League og trofeer både i FA- og ligacupen. Nå gjør tsjekkeren comeback som idrettsutøver, men i en ny gren. Cech skal nemlig prøve seg i ishockey, og har signert for det britiske hockeylaget Guildford Phoenix.

Cech var aktiv ishockeyspiller i barndommen og etter en lang fotballkarriere, skal han bytte ut fotballsko med hockeyskøyter. Hans posisjon? Keeper, selvsagt.

- Jeg er overlykkelig over å få muligheten til å spille for Phoenix for å få kamperfaring. Etter 20 år som profesjonell fotballspiller, kommer det til å bli en vidunderlig opplevelse å få spille spillet jeg elsket å se på og spille som barn. Jeg håper jeg kan hjelpe dette unge laget med å oppnå målene deres for sesongen og vinne så mange kamper som mulig når jeg får sjansen til å spille, sier 37-åringen til sin nye klubbs hjemmesider.

Guildford holder til nivå fire i ligasystemet, og klubben ble opprettet så sent som i 2017. De spiller sine hjemmekamper i Guildford Spectrum og trenes av den tidligere proffspilleren Milos Melicherik fra Slovakia.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019