Boxing Day, julens høydepunkt

25/12/2018

En kikk på runden som markerer at vi er halvveis i sesongen.

Liverpool feirer jul på toppen av Premier League-tabellen, og statistikken sier da at klubben har gode muligheter til å hente hjem sin første ligatittel siden 1990, og en aller første pokal i Premier League. Statistikk er én ting, realitet noe helt annet. Realiteten er at Manchester City fortsatt er favoritten både hos oddssettere og de aller fleste forståsegpåere. Den som lever får se, og som Jürgen Klopp tar også vi én kamp om gangen. Her er det vesentligste av hva du trenger å vite om kampene i runde 19. 
 

Fulham-Wolves
Craven Cottage, onsdag13:30

Fulham fikk med seg ett poeng fra Newcastle, og for første gang siden april 2014 (22 kamper) holdt klubben nullen i en Premier League-kamp. Claudio Ranieri har kan hende strammet opp defensivt, men har dette gått ut over det angrepsstyrken? Fulham har gått målløse av banen i seks av siste ni ligakamper, og Ranieri har totalt plukket fem poeng fra sine seks første kamper i sjefsstolen. Oppturen før Boxing Day er at Ryan Sessegnon trolig returnerer etter to kamper på sidelinjen. Midtbanespiller Frank Anguissa er imidlertid ikke tilbake før i januar. Fulham feirer jul som tabelljumbo, og utgangspunktet er dermed alt annet enn godt. I Premier League-historien er det kun tre klubber som har overlevd julefeiring som jumbo. 

Wolves har slått tilbake etter en tung periode, men kom uansett til kort da de i forrige runde ble besøkt av ligaleder Liverpool. Som Fulham har også ulvene problemer med å forlate banen uten baklengsmål. I bare en av de siste ti ligakampene har laget forlatt banen uten baklengsmål. Klubben har uansett samlet 25 poeng fra 18 første kamper, noe som er nøyaktig like mange som de tok på hele sesongens sist de var oppe. Diogo Jota er fortsatt skadet, men ellers ankommer klubben skadefritt til hovedstaden.

Vi tror på tett batalje, og fristes av U til odds 3,30 hos Nordicbet

Burnley-Everton
Turf Moor onsdag, 16:00

Tung tid for begge de involverte på Turf Moor Boxing Day. På denne tiden i fjor lå Burnley plassert i topp 6, og Clarets-fansen tillot seg å drømme om europacupspill. Drømmen gikk i oppfyllelse, men Europa ble aldri noe eventyr. Kvalifiseringskampene kostet mye krefter, lagde vansker for den normale sesongoppkjøringen og ga aldri plass i hovedturneringen. Den uvante oppkjøringen gjorde også at laget aldri fant rytmen i ligaspillet, og nå feirer man altså jul under nedrykksstreken. Maanger Sean Dyche har også skader å ta hensyn til før onsdagsrunden. Steven Defour, Aaron Lennon, Stephen Ward og Nick Pope er alle uaktuelle, mens også Robbie Brady og Johan Gudmundsson er usikre. 

Everton ankommer midtukerunden med braknederlag 2-6 mot Tottenham på baklomma. Etter lengre tids opptur var det som lufta gikk litt ut av Everton-laget da det endte med litt ufortjent overtidstap i merseysidederbyet, og The Toffees står nå med usle to innspilte poeng fra siste fem kamper. Andre Gomes og Idrissa Gueye er begge usikre, men manager Marco Silva vil nok uansett gjøre forandringer etter fadesen hjemme mot Spurs. Everton har bare vunnet én av siste ni bortekamper, og på Turf Moor har klubben tapt tre av de siste fire. 

Everton har gått på noen smeller, men dette skal være perfekt tidspunkt for å slå tilbake. Nordicbet best også her, med odds 2.02. 

Crystal Palace-Cardiff
Selhurst Park, 16:00

Fantastisk prestasjon av Crystal Palace da man i forrige runde gikk bort og slo regjerende mester Manchester City på Etihad. Roy Hodgson ble da første engelske manager siden Harry Redknapp i mai 2010 som har vunnet en ligakamp på Etihad. Palace havnet under, men imponerte ved å snu til seier og Andros Townsends 2-1-scoring kan vanskelig unngå å bli kåret til sesongens mål. Trepoengeren tok også londonerne bort fra den mest akutte nedrykksstriden. Muligheten for nye poeng onsdag bør også være gode. Cardiff er slått i tre av de siste fire møtene. Cheikhou Kouyate og Wayne Hennessay er usikre, men Hodgson gir nok uansett ny tillit til elleveren som leverte bragden forrige helg. 

Cardiff holder såvidt hodet over nedrykksstreken, men innen nyttår kan man være under. To tøffe bortekamper står for døren, og waliserne er Premier Leagues svakeste på fremmed gress. Åtte første reiser har gitt usle ett poeng i retur. Cardiff-manager Neil Warnock har alt annet en gode kort på hånden når han nå besøker sin tidligere arbeidsgiver. Joe Bennett og Jazz Richards kan bli klare til onsdagens kamp, men Martin Kelly er fortsatt uaktuell. Verdt å merke seg i dette oppgjøret er at det blir aller første Premier League-kamp mellom to managere som har passert 70 år. De gamle er fortsatt eldst. 

Palace må få tillit her, etter oppvisningen mot City. H spilles til odds 1,67 hos Coolbet. 

Leicester-Manchester City
King Power Stadium, 16:00

Det er bare en uke siden Leicester holdt Manchester City til uavgjort hjemme foran egne fans, og siden da har The Foxes vært på besøk i London og tatt tre poeng fra Chelsea. Seieren på Stamford Bridge førte revene tilbake til øvre halvdel, men det skiller svært lite mellom West Ham på 12.plass og Manchester United på 6.plass. Daniel Amartey og Matty James er langtidsskadet, men ellers kan Claude Puel velge sin førsteellever fra øverste hylle. 

Det ble bråstopp for den regjerende mesteren mot Palace forrige helg, og det var fint lite å si på at gjestene tok med seg samtlige poeng fra Etihad. De himmelblå tok oppskriftsmessig ledelsen, men etter det var det ikke den samme flyten man er vant til å se fra Guardiolas menn. Dert skiller nå fire poeng frem til Liverpool, og City skal vokte seg vel for å slippe merseysiderne lenger fra seg, da Klopps menn virker å bli bare bedre fra uke til uke. Fernandinho sto over mot Palace, og varsles usikker også til denne. David Silva og Vencent Kompany er også usikre på spill. Mannen å holde øye med blir naturligvis Jamie Vardy, som nå står bokført med 13 scoringer fra siste 15 møter med topp 6-lagene.

Leicester, og da spesielt Vardy, er Giant Killer, men City har simpelthen ikke råd til å gi bort flere poeng. B spilles til odds 1,37 hos Coolbet

Liverpool-Newcastle
Anfield,16:00

Liverpool flyr høyt på tabellen, men også spillemessig har ligalederen tatt steg de siste ukene. Skadekrisen i forsvaret har man også kommet seg gjennom uten vansker, og mot Newcastle varsles også Trent Alexander-Arnold å bli klar. De røde har ikke for vane å tape hjemme på Anfield, og mot Newcastle er statistikken spesielt god. På 22 kamper siden forrige Newcastle-seier på Anfield i mai 1994 har Liverpool vunnet 18 og spilt 4 uavgjorte. 

Newcastle virker å gå mot bunnstrid i år som i fjor. Ved opptelling i mai var klubben nr.10, men nesten hele veien til mål var man innblandet i nedrykksstrid. Fikk bare 0-0 hjemme mot Fulham forrige helg, og er dermed eneste lag som ikke har klart å score mål på The Cottagers denne sesongen. Ti av Newcastles totalt 17 poeng er hentet på bortebane, og laget da også ubeseiret fra siste fire på fremmed gress. Jonjo Shelvey er skadet, og får neppe møte tidligere lagkamerater. 

Newcastle scorer knapt mål, og skal vanskelig kunne skape problemer for hjemmelaget her. Vi spiller H med to måls hc hos Unibet

Manchester United-Huddersfield
Old Trafford, 16:00

Solskjær-effekten kom kjapt, da United mot Cardiff scoret fem mål for første gang siden Sir Alex Ferguson. Når det er sagt skyldes nok scoringsorgien først og fremst at spillerne slapp seg løs etter å ha unnsluppet Mourinhos tvangstrøye, heller enn at det sto en nordmann på sidelinjen. Solskjær hylles uansett, og det kan nok bli mer å juble for når det denne gang ventes besøk fra Huddersfield. United står med 10-3-1 fra siste 14 hjemme mot The Hudds. Romelu Lukaku og Alexis Sanchez er fortsatt fraværende, men Solskjær kan ellers plukke sin ellever fra øverste hylle. 

Huddersfield har tapt sine fem siste ligakamper, og har bare Fulham bak seg på tabellen. Mot United har man ikke vunnet på bortebane siden 1930, og man blir ikke akkurat oddsfavoritter heller denne gang. Oppløftende er det uansett at manager David Wagner denne gang får muligheten til å stille med Jonathan Hogg og Rajiv van La Parra. Onsdagens gjestene har scoret bare elleve mål på 18 kamper, desidert minst i Premier League.

Oppturen fortsetter nok for Solskjær og United. Hudds er rett og slett ikke gode nok. Vi leverer hos Unibet, og også her bør det være greit å kjøre hc. 

Tottenham-Bournemouth
Wembley, 16:00

Tottenham er så utvilsomt en dark horse til Premier League-tittelen, og laget var langt fra å vise svakhetstegn mot Everton forrige helg. Londonerne ga seg nemlig ikke før de hadde satt seks baller bak landslagskeeper Jordan Pickford. Det skiller nå bare to poeng frem til regjerende mester Manchester City og seks til Liverpool. Tottenham er ubeseiret mot Bournemouth i Premier League-sammenheng, og på eget gress har man vunnet alle tre uten å slippe inn mål. Harry Kane har scoret seks mål på sine fem kamper mot The Cherries. 

Bournemouth har opplevd motgang etter en fremragende sesonginnledning, men flyr fortsatt høyt på tabellen. Etter strake tap slo man dessuten tilbake ved å slå Brighton 2-0 forrige helg. Manager Eddie Howe har heller ingen mannskapsproblemer å ta hensyn til før avreise landslagsarenaen. Tre siste på bortebane i Premier League er tapt.

Tottenham er så avgjort en tittelkandidat, og Bournemouth skal tas på farta. 1,37 hos Leovegas prøves. 

Brighton-Arsenal
Amex Stadium, 18:15

Brighton holder fortsatt hodet over vannet med god margin på Premier League-tabellen, men Chris Hughtons menn har nå røket på tre strake tap. Denne sesongen, som den forrige, er det hjemme på Amex nødvendige poeng hentes. Chelsea og Tottenham er de eneste som har vunnet i badebyen denne sesongen. I Premier League-sammenheng har man hatt besøk av Arsenal ved tre anledninger, og samtlige er vunnet. Lewis Dunk går ut i karantene etter sitt røde kort forrige helg, men Shane Duffy returnerer etter sin egen karantene og tetter hullet. 

Arsenal slo oppskriftsmessig Burnley på hjemme bane, og er dermed á poeng med Chelsea på fjerdeplass. Vinner man denne helgen i Brighton vil man allerede ha plukket flere bortepoeng enn hele forrige sesong. I første åtte bortekamper har man scoret minst to mål, og dette vil i så fall bli Premier League-rekord. Nacho Monreal og Shkodran Mustafi er usikre, mens Rob Holding,  Hector Bellerin, Danny Welbeck, Konstantinos Mavropanos, Emile Smith Rowe og Henrikh Mkhitaryan alle er uaktuelle.

Arsenal har fortsatt ikke vunnet på Amex, og skadeproblemer bidrar til at de vi slite igjen. Unibet og LeoVegas tilbyr begge 5,25 på H

Watford-Chelsea
Vicarage Road 20:30

Der må være lov å håpe på scoringer når Watford onsdag kveld får besøk av Chelsea. Siste fire møter har gitt totalt 21 mål, og i forrige sesongs møte på Vicarage Road endte det altså 4-1 til hjemmelaget. Hjemmeseier også onsdag vil bety at The Hornets har sanket 30 poeng på første 19 kamper, noe som i så fall vil være høyeste poengsum laget har kapret i toppdivisjonen siden 1982. Manager Javi Gracia må fortsatt klare seg uten den skadede kvartetten Will Hughes, Andre Gray, Sebastian Prodl og Adalberto Penaranda.

Chelsea røk på tap hjemme mot Leicester , og det uten selv å finne veien til nettmaskene. Mot Watford håper imidlertid manager Maurizio Sarri å få måljeger Alvaro Morata tilbake på banen. Chelsea har nå tapt to av sine siste tre på bortebane, og tre av de siste seks totalt i Premier League. Særlig flere glipptak er det neppe råd til om man ønsker å kapre plass blant topp 4. Eden Hazard står bokført med 99 scoringer, og kan ende opp som jubilant onsdag kveld. Han blir å så fall tiende Chelsea-spiller i historien med 100 mål eller mer for klubben.

Watford leverer varene, og har for vane å produsere litt ekstra hjemme mot storlagene. Chelsea er revansjesugne, men får det ikke enkelt her. Vi prøver U hos Unibet til odds 5,25. 

Southampton-West Ham
St. Mary's, torsdag 20:45

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


  


Kim Marki

Bookietest 2017/18