Bonuspodcastens FPL-lag, Gameweek 8

04/10/2019

Enda en runde under snittet for de såkalte ekspertene. Vi hopper på Leicester-toget og ser fremover

Runde 7 ble ingen stor runde for Bonuspodcastens utvalgte. Vi treffer ikke på kapteinsvalget, og kun fire av spillerne leverer målpoeng eller rent bur. Vi forsøker å riste det av oss, og retter tankene mot de kommende rundene.

Van Aanholt (5.6) leverte det rene buret vi håpet på, men nå som Crystal Palace går inn i et tøffere kampprogram ryker både han og lagkamerat Ayew (5.1). Fordi vi har spart en overgang fra forrige runde, er dette noe vi kan gjøre uten å gå i minus. Med 0.5 millioner i banken er det begrenset hva vi kan få til, men en billig erstatter for van Aanholt (5.6) gir oss mer handlingsrom i angrep. Vi går derfor Leicester-stopperen Söyüncü (4.6), som etter denne runden har et sympatisk kampprogram. Hans lagkamerat Pereira (6.1) er et alternativ med langt større offensivt potensial, men vi går for den billige løsningen. Etter Leicesters nedsabling av Newcastle er det verdt å følge med på offensive spillere som Maddison (7.1 – 75 % spilleklar) og Vardy (8.9) etter landslagsperioden (eller allerede til denne rundens kamp mot Liverpool, for de som har hastverk).

Ayew (5.1) erstatter vi med King (6.3), som leverte både mål og assist i forrige runde. Denne runden spiller Bournemouth riktignok borte mot Arsenal, men vi mener det er gode muligheter for målpoeng mot et Arsenal-lag som ikke har holdt nullen siden runde 1. De fem påfølgende rundene har Bournemouth et riktig fint kampprogram. Igjen er det mulig å se til et dyrere alternativ i lagkamerat Wilson (7.9), som spiller i en mer rendyrket spissrolle, men vi setter vår lit til at King (6.3) beholder straffeansvaret og håper det kan bli utslagsgivende.

Avslutningsvis må vi skrive noen linjer om hvordan man kan forholde seg til Pep Guardiolas rulleringer i City-laget. Når laget snitter på nesten fire skårede mål per kamp, er det klart at FPL-mangere må få med mest mulig herfra. Vi ser at noen går for både Sterling (12.1), de Bruyne (10.0 – 75 % spilleklar) og Agüero (12.2), og dermed reduserer sårbarheten for utskiftninger. Også Mahrez (8.5), David Silva (7.6) og Bernardo Silva (7.9) kan være midtbanealternativer i en slik tilnærming. I denne ukas CL-kamp kom Sterling (12.1) inn fra benken og snudde kampen, vi føler oss derfor rimelig trygge på at han starter igjen denne runden. På venstrebacken fikk Mendy (5.9) tillit, vi håper det betyr at Zinchenko (5.5) starter igjen i helga. Enn så lenge setter vi ikke inn flere fra City, men det er med en viss frykt for å gå glipp av store poengfangster.

Kaptein: Sterling (hjemme mot Wolves).

Visekaptein: Salah (hjemme mot Leicester).

Fristen for denne runden er lørdag kl. 12.30.

Lykke til!


Tipsfotball

 

Bookietest2019