Bonuspodcastens FPL-lag, Gameweek 6

20/09/2019

Etter nok en tung runde og CL-oppstart, er det ingen tvil: Nå er det tid for wildcard!

Også i runde 5 havnet vi under snittet, og de røde pilene lyser imot oss. Vi sitter med en vond og flau smak i munnen. Heaton (4.5), Salah (12.5) og Mount (6.5) redder stumpene, mens en svak Liverpool-defensiv og skuffende City-prestasjoner er det som rammer oss hardest. I tillegg til at vi ikke er på togene til Abraham (7.3) og Pukki (7.1). Det er det på tide å gjøre noe med. Vi kjører wildcardet!

På keeperplass fortsetter vi med to billige keepere. Alternativet er å kjøre for eksempel Ederson (6.1) pluss en 4.0-keeper, men vi vil heller investere den ekstra millionen lenger frem i banen. Pope (4.6) får fortsatt en plass i troppen, selv om han til denne runden benkes til fordel for Gunn (4.5) fra Southampton. Valget mellom de to er vanskelig, men vi tror rett og slett at Norwich-offensiven skal bli vanskelig å stoppe for Burnleys keeper.

I backrekke går vi fra to til én Liverpoolspiller, fordi de røde nå går inn i et litt tøffere program. Alexander-Arnold (7.1) beholder plassen, det samme gjelder Citys Zinchenko (5.6) og Sheffield-kometen Lundstram (4.3). Inn på laget går Maitland-Niles (5.1), en offensiv back på et Arsenal-lag med relativt godt kampprogram fremover. Vi prøver oss også på van Aanholt (5.6) fra Palace, som igjen har vist at han har et offensivt potensial.

På midtbanen er Dendoncker (4.5) fortsatt et rimelig trygt billigvalg til benken. Cantwell (4.9) stiger stadig i pris og er en vi er glade for å ha på laget. Sterling (12.3) er en såkalt no-brainer, særlig etter å ha sett at lagkameraten Kevin de Bruyne (9.8) ble benket forrige runde. Med tanke på de to spillernes skadehistorikk tror vi Sterling får mest spilletid nå som også Champions League er i gang. Men man kan selvfølgelig spare en god del penger på å velge den billigste av de to. Et annet tilsvarende valg står mellom Salah (12.5) og Mane (11.6). At vi lander på førstnevnte skyldes delvis at han tar straffer, i tillegg til at Salahs totale poeng har overgått Mane begge de to siste sesongene. Dermed blir det bare en ny midtbanespiller, nemlig Son (9.6) fra Spurs. Han ser rett og slett mer giftig ut enn lagkamerat Kane (11.0), og vi føler vi har bedre alternativer fremme i banen.

I angrep hopper vi på de nevnte togene til Abraham (7.3) og Pukki (7.1). Her har vi mulighet til å bytte til for eksempel Haller (7.5), Barnes (6.7) eller til og med Joshua King (6.3) dersom formkurvene endrer seg. Den tredje spissplassen går til Ayew (5.1), som ser ut til å ha kriget seg til en plass i startelleveren hos Crystal Palace. Grunnen til at vi velger å investere litt mer i den tredje spissen, selv om vi velger å ha ham på benken, er rett og slett at vi vil begrense skadene knyttet til eventuell rotasjon. Det kan vise seg å være viktig med et visst poengpotensiale på benken når kampene kommer tett.

Kaptein: Sterling (hjemme mot Watford).
Visekaptein: Salah (borte mot Chelsea).

Husk at fristen for denne runden er allerede fredag kveld, kl. 20.00.

Lykke til!


Tipsfotball

 

Bookietest2019