Bonuspodcastens FPL-lag, Gameweek 4

30/08/2019

Denne runden bruker vi på å rydde opp i spillere som ikke lenger har tillit. Samtidig gir vi de som ikke har levert EN ekstra sjanse og sikter oss inn på wildcard neste runde.

Runde 3 ble en ny skuffelse for våre utvalgte, samtidig som det heldigvis gikk bedre enn i runde 2.

Våre 47 poeng plasserer oss tre poeng over gjennomsnittet, men gir samtidig røde piler i ligaene. Mest skuffet er vi over vår kaptein Kane (11.1), som produserte null og niks i Spurs’ overraskende tap mot Newcastle. Vår andre nysignering for runden var Norwich-vingen Cantwell (4.7), som leverte en sterk scoring mot Chelsea. Men hos oss varmet han selvfølgelig benken… Denne runden får han tillit! Helt bakerst fikk Heaton (4.5) rent bur i Aston Villas 2-0-sier over Everton, og styrker vår tro på at han foreløpig utgjør en god duo sammen med Burnley-keeper Pope (4.5). United-skuffelsen rammer oss også, med 0 poeng til forsvarsspilleren Wan-Bissaka (5.6). Resten av forsvaret skuffet også, med assist fra Alexander-Arnold (7.0) som det eneste lyspunktet. Ellers noterer vi oss at både Salah (12.5) og Sterling (12.2) stadig leverer. Med eierandeler på henholdsvis 41,8 og 46,2 %, er det kapteinsbindet som er det avgjørende spørsmålet når det kommer til disse to.

Forrige runde brukte vi to overganger, dermed har vi bare én gratisovergang denne runden. Et viktig spørsmål nå, er hvordan man skal forholde seg til de ulike «togene som går». Norwich-spissen Pukki (7.0) er spilleren med flest poeng hittil i sesongen og har steget med en halv million. Han frister, men samtidig har vi offensiv dekning fra Norwich gjennom nevnte Cantwell (4.7). Og enda verre: For å få nok penger til Pukki (7.0) må vi gjøre to bytter, og dermed ta minuspoeng. Tankene går likevel til den sesongen hvor mange FPL-spillere sa at «nå kommer Jamie Vardy til å slutte å score», men så ga han seg jo aldri… Et tog som derimot ikke har fått opp farten, er Leicesters Perez (6.4). Det frister med en direkteovergang til Chelseas stjerneskudd og midtbanespiller Mount (6.2), men hans skadesituasjon (75 % sjanse for å spille) gjør at vi holder litt igjen. Vi gir derfor Perez (6.4) en siste sjanse hjemme mot Bournemouth, et lag som ennå ikke har holdt nullen i årets sesong. Sheffield Uniteds Lundstram (4.2) er en av få spillere som faktisk er ute av posisjon – han er kategorisert som forsvarer med spiller på midten. Vår billigforsvarer Rico (4.0) fikk bare en kamp fra start og derfor er det på tide at vi takker av han. Lundstram kommer inn og tar plass på benken. Det kan nok allikevel bli spilletid på han fordi både Jota og Dendoncker (4.5) skal ut i en tøff Europaligakvalifisering torsdag kveld.  

Vi velger altså å bruke denne rundens overgang, og sikter oss inn på wildcard i runde 5. Før den tid skal mange av spillerne ut i landskamper. Sterling (12.2) hjemme mot Brighton lukter kaptein lang vei, mens Salah (12.5) er visekaptein med bortekamp mot Burnley.


Tipsfotball

 

Bookietest2019