Bonuspodcastens FPL-lag, Gameweek 29:

06/03/2020

Vi får en ny dobbeltrunde i fange og svarer med å ta en «hit».

Runde 28 ble ingen opptur for våre utvalgte. Lagets prestasjoner illustreres best av at vi gjerne skulle spilte begge keeperne. Vi var riktignok ikke alene om å ha en skuffende runde, og med en endelig poengsum godt over gjennomsnittet ser vi faktisk bare grønne piler i ligaene. Gullballen går likevel til manageren vår rundens beste lag: Det er modig gjort å gi Sarr (6.3) kapteinsbindet for Watford hjemme mot Liverpool! To mål, en assist og tre bonuspoeng er helt grei uttelling på slikt Lotto-spill.

I midtuka ble det klart at den utsatte kampen mellom Manchester City og Arsenal legges til runde 29. Dermed er det igjen klart for dobbeltrunde! For vår del er det mest akutt å få inn Arsenal-dekning, da De Bruyne (10.7) gir oss brukbar City-dekning. Hos Arsenal er det definitivt Aubameyang (11.0) som frister mest. Det som frister mest er ofte dyrt, men fordi vi hadde Firmino (9.6) fra før av klarer vi oss med én ekstra overgang og «bare» fire minuspoeng. Den ekstra overgangen blir Grealish (6.6) ut for Saka (4.6). Saka har fått mye tillit den siste tiden og står med tre assist på de siste fem kampene, noe vi håper betyr minst ett målpoeng i dobbeltrunden.

Den litt plutselige dobbeltrunden gjør at den langsiktige planleggingen havner litt i bakgrunnen. Uten dobbeltrunde hadde vi kanskje spart overgangen eller planlagt frem mot runde 31, som kommer til å bli en redusert runde. Hvor redusert vet vi ikke før alle FA-cupkampene er spilt. Heldigvis tapte Liverpool for Chelsea, noe som betyr at i hvert fall Klopps menn er aktuelle når runde 31 kommer.

Det vi også vet om runde 31, er at verken Manchester City eller Arsenal kommer til å spille. Derfor kan det være lurt å være tilbakeholden med hvor mange spillere du vil ha fra disse to lagene i den kommende dobbeltrunden. Nettopp denne balansen mellom dobbeltrunder og såkalte «blanks» (runder uten kamp for et lag) er noe av det vanskeligste og morsomste med FPL. Til slutt skal jo alle ha spilt 38 runder, så det gjelder å finne den spillermiksen som gir flest poengmuligheter uten altfor mange minuspoeng.

Rundens kapteinsvalg står mellom De Bruyne og Aubameyang. Vi ender opp sistnevnte, fordi han har spilt litt flere minutter enn City-stjerna. I tillegg er Aubameyang i noe bedre form (7.7 vs 6.3). Uansett føler vi oss ganske sikre på at begge to vil gi oss målpoeng denne runden.

Fristen for runde 29 er lørdag kl. 12.30. Masse lykke til!

 


Tipsfotball

 

Bookietest2019