Bonuspodcastens FPL-lag, Gameweek 18

20/12/2019

Juleprogrammet nærmer seg, Liverpool-gutta spiller klubb-VM og vi går en usikker runde i møte

Runde 17 kom og gikk, og vi er storfornøyde med å lande godt innenfor topp 5 %. Å beholde Salah (12.2) fremfor Mané (12.3) ga uttelling, og gir oss ro til fortsatt å sitte stille i Liverpool-båten. Lundstram (5.2) fortsetter å imponere, mens rednings- og bonuspoengbonanza for Guaita (5.1) veier opp for at det ikke ble rent bur. Kapteinsvalget svir en smule, men det er egentlig lite å utsette på en spisstrio hvor alle leverer målpoeng.

Så til den kommende runden! Kampen mellom West-Ham og Liverpool er utsatt på grunn av sistnevntes deltakelse i VM for klubblag. Vi regner med at eierandelen til både Alexander-Arnold (7.3) og Salah holder seg stabil, og lar dem sitte trygt på benken. Og så er det bare å glede seg til dobbeltrunde en gang neste år!

Leicester spiller en vanskelig bortekamp mot Manchester City, og det er virkelig på tide å splitte Leicester-duoen i forsvaret vårt. Vi sier farvel til Söyüncü (5.1) og beholder Chilwell (5.8). Vi vil gjerne få på noe fra det fremadstormende Spurs-laget, og i denne omgang må vi nøye oss med backen Aurier (5.1) som har hatt målgivende eller rent bur i fire av de sju siste kampene. For å få forsvarsovergangene til å gå opp (vi kjøpte Söyüncü da han var langt billigere), selger vi også Tomori (4.8) og kjøper Kelly (4.4). Tomori sliter med skade og er usikker, mens Kelly viser gryende form og spiller for et Palace-lag med lovende kampprogram.

Ellers merker vi oss at Sterling (11.8) er på vei ned i pris, som jo er forståelig ettersom han bare har levert to målpoeng på de syv siste kampene. Hans midtbanekollega De Bruyne (10.3) er både billigere og i bedre form. Samtidig skal Sterling ha en mer offensiv rolle, men slikt har lite å si når formen taler krystallklart. Vi ser oss uansett nødt til å sitte stille i båten – akkurat som i dilemmaet Salah vs. Mané (12.2).

Står vi overfor sesongens hittil vanskeligste kapteinsvalg denne runden? Vi føler i hvert fall det. Vi lander på Villa-kaptein Grealish (6.2). Han har fem målpoeng på de syv hjemmekampene han har spilt, senest med skåring i forrige hjemmekamp mot Leicester. Jiménez (7.5) får ansvaret som visekaptein.

Fristen for runde 18 er lørdag kl. 12.30. Vi krysser fingrene for førjulspresanger fra FPL-nissen og sier masse lykke til!


Tipsfotball

 

Bookietest2019