Bonuspodcastens FPL-lag, Gameweek 13:

22/11/2019

Denne uken kryper vi til et kors mange har besøkt før oss, men med på veien tar vi med oss en skikkelig joker med eierandel på 0.1%.

En landslagspause senere kan vi se tilbake på nok en uke med grønne piler. 64 poeng er 16 over gjennomsnittet, og tar oss opp over 600 000 plasser. Kaptein Abraham (8.0) lever godt og igjen er det godt med poeng å hente defensivt med Tomori (4.8) og Pope (4.7) som de store stjernene. Salah (12.3) har nesten blitt en differensial, så derfra er det også fint å få poeng. I tillegg har Wood (6.2) begynt å betale tilbake etter å ha vært skadet forrige uke. Skuffende at City-gutta ikke leverer og skremmende at Gunn (4.5) ser ut til å ha mistet plassen etter 9-maålstapet mot Leicester.

I skrivende stund er det fortsatt en del landslagsball som skal spilles før Premier League er tilbake, og et godt råd vil være å vente med overganger til man vet status for alle spillere. Men vi som skal gi tips må ta stilling litt tidligere i uken. Vi har to gratisoverganger, og velger å bruke begge. Og selv om Cantwell og Dendoncker kan oppleves som problemer velger vi å beholde begge - de skal i hovedsak være benkefyll uansett.

I FPL-kretser virker det store spørsmålet nå å være ikke om, men hvordan man skal få plass til tre spillere fra både Liverpool og Leicester. Begge har veldig gode kampprogram langt frem i tid. Vi velger å beholde Salah, selv om mange har gjort et sideveis bytte til Mané (12.1). Vi velger å ta en råsjanse og kaste De Bruyne (10.2), selv om han totalt har samlet noen flere poeng enn rekkekamerat Sterling (12.0). Vi er nødt til å ofre en storfisk fordi vi ønsker å få inn Vardy på topp (9.6), som ser ustoppelig ut. Enklere hadde det vært å hente inn en av midtbanespillerene, men Maddison (7.5) og Tielemans (6.7) som de mest populære, men vi tror poengtoppen hos Vardy er verdt de ekstra millionene.

Vi står igjen med litt over 7 millioner på midtbanene og har egentlig godt med muligheter. Men, som tidligere nevnt, kan det være veldig aktuelt å hente en ekstra Liverpoolspiller. Her har vi blinket oss ut enten Van Dijk (6.5) og Robertson (7.0). Sparer vi litt på den ekstra midtbanespilleren kan vi bytte ut Tomori eller Chillwell (5.4) neste uke. Derfor blir vi nødt til å tenke litt kreativt når De Bruyne-erstatteren skal velges. Vi har sett oss ut Crystal Palace og Southampton på grunn av fordelaktige kampprogram. I Londonklubben fant vi ingen aktuelle som var billige nok. Valget falt derfor på Moussa Djenepo (5.2). I forrige runde spilte han 90 minutter som en av tre offensive for Soton. I landslagspausen har han scoret for Mali fra samme posisjon. Muligens er vi en uke tidlig ute her, men vi krysser alt av fingre og tær, og håper vi har truffet en gullåre. Djenepo får sjansen allerede i runde 13, borte mot et svakt Arsenal.

Kaptein: Vardy.

Visekaptein: Woods. (Her bytter vi til Salah hvis vi får signal om at han er skadefri).

Fristen er lørdag kl. 13.30. Lykke til!

 

 


Tips

Bookietest2019