Askeladden snart i mål

21/01/2020

Chris Wilder og The Blades flyr fortsatt høyt, og sesongens hovedmål er snart nådd.

Midtukerunde i Premier League, og på Bramall Lane i Sheffield dukes det for oppgjør mellom askeladder og superstars. 

Sheffield Uniteds første Premier League-sesong på tolv år har vært en eneste lang triumfferd. De aller fleste trodde The Blades skulle forsvinne ut etter gjestevisitt, men laget fra stålbyen har heller endt opp med å bli sesongens store positive overraskelse. 23 første kamper har gitt 33 poeng, og sesongens hovedmål – ny kontrakt - er så godt som nådd allerede. 40 poeng er kjent for å være den magiske grensen for å overleve i Premier League, men bare unntaksvis trengs så mange som det. Siste to sesonger har 36 poeng vært tilstrekkelig, og i så fall trengs bare ytterligere én seier for å være sikret ny Premier League-kontrakt.

Eventyrferd


At Sheffield United blir værende i Premier League er det ingen som tviler på, selv ikke manager Chris Wilder. 52-årige Wilder startet sin aktive karriere som høyreback i nettopp Sheffield United, og tok den lange veien for utdanning før han endte opp som manager i samme klubb. Alfreton Town, Halifax, Oxford og Northampton nøt alle godt av Wilders kunnskap før han i 2016 vendte tilbake til Bramall Lane for å lede Sheffield United. Her startet han med noe nær blanke ark, og stallen ble fylt opp med spillere som i stor grad var hentet på free transfer. Billy Sharp ble utnevnt til kaptein, og de to uttalte Sheffield United-tilhengerne har sammen utført kunststykket å lede klubben til Premier League. Helt ubesværet har det imidlertid ikke vært. Wilders fire første kamper som Blades-manager ga totalt ett poeng, og klubben var tabelljumbo på nivå 3 før triumfferden for alvor startet. Sesongen endte med 100 poeng, ligatittel og opprykk. Første sesong i The Championship ble brukt til å etablere seg, før man i 2019 slo følge med Norwich opp i Premier League. Fortsatt uten hjelp av kostbare spillerkjøp.

First Price
Heller ikke etter opprykk til Premier League har The Blades slått på stortromma. Oli McBurnie (fra Swansea for £17 mill) er klubbens i særklasse dyreste spiller, og ingen andre i Blades-stallen har blitt betalt med mer enn 10 millioner pund. Stallens antatte verdi er lavest i Premier League, og 6.plass på Premier League-tabellen er da heller ikke nådd gjennom enslige stjernespilleres soloprestasjoner. Sheffield United består av en homogen gruppe spillere som drar lasset sammen, og brorparten av de involverte har vært med på hele ferden fra nivå 3.

-En fantastisk historie
Vel på plass i gjeveste divisjon har ikke United-spillerne vist overdreven respekt. Chelsea er holdt til uavgjort på Stamford Bridge, Everton er slått på Goodison, Tottenham er hentet poeng fra i London, Manchester United er sendt hjem med poengtap fra Bramall Lane, mens Arsenal forlot samme arena uten poeng. Lørdag stoppet man Arsenal atter en gang.

Sheffield United har fortsatt ikke vunnet borte mot Arsenal siden 1971, men lørdagens poeng på Emirates betyr fire av seks mulige poeng mot The Gunners denne sesongen. Kan hende ble Arsenal snytt for et straffespark, mens vertene også hadde ballen i 60 % av tiden. At Wilders menn fikk med seg det ene poenget er uansett intet å si noe på. Sheffield United bidro med flere avslutninger totalt, og flere skudd på mål enn Arsenal. Etter Martinellis 1-0 mål hadde dessuten Arsenal bare én ytterligere avslutning på mål.

-Vi har en gruppe spillere som gjør hverandre bedre gjennom et fantastisk felleskap, og denne holdningen har de hatt hele veien. De er i ferd med å skrive en fantastisk historie. I dag var vi i tillegg langt fra vårt beste, vi kan veldig mye bedre, sa Wilder etter 1-1 på Emirates.

Etter at Chelsea lørdag røk 0-1 borte mot Newcastle skiller det faktisk bare ett poeng frem til topp 6 og plass i Europa, samt usle seks poeng frem til topp 4 og Champions League for det nyopprykkede laget fra stålbyen. Ett poeng kunne fort også vært tre mot Arsenal lørdag. Oli McBurnie og Lys Mousset er begge skyldige i gedigen sjansesløsing. John Fleck ble atter en gang lagets redningsmann, og midtbanespilleren står nå med fem scoringer og to assist drøyt halvveis inn i sin debutsesong i Premier League.

Nytt arbeidsuhell
Manchester City startet 2020 med 14 poengs avstand opp til ledende Liverpool. Dette etter at man i fjorårets siste kamp slo nettopp Sheffield United 2-0 på Etihad. Sergio Aguero, hvem ellers, scoret begge Citys mål, men ikke uten kontroverser. 2-0-scoringen kom etter at dommer Chris Kavanagh hadde stoppet John Flecks pasningsforsøk, og Chris Wilder raste da dommeren ikke fulgte protokoll og stoppet spillet.

-Reglene er klare, og han innrømmet da også feilen da jeg tok en prat med ham etter kamp. Jeg sier ikke at vi ville vunnet kampen uten denne feilen, men det forandrer så definitivt forutsetningene, sa Wilder etter kamp.

Aguero fornektet seg ikke, heller denne helgen. Den argentinske målmaskinen leverte sin scoring nummer 250 og 251 i City-trøya, men likevel kom Crystal Palace seg lørdag unna med poeng. City har nå tillatt 12 baklengs på sine 12 første ligakamper hjemme på Etihad, like mange som de slapp inn på samtlige 19 foran egne fans forrige sesong. Dette var også Citys tredje uavgjorte, én poengdeling mer en de hadde på 38 kamper forrige sesong. Veien frem til Liverpool i tet virker uendelig lang for de himmelblå, og tirsdagens besøk på Bramall Lane blir garantert ingen walk over. Chris Wilders menn har denne sesongen bevist at de ikke gir ikke ved dørene.

Odds på kveldens Premier League-kamper (odds fra unibet.com):

 

 

 

 


Kim Marki

Bookietest2019