Arteta nærmer seg Arsenal

16/12/2019

The Gunners og Manchester City er i samtaler om å få spanjolen til Emirates.

Arsenal er ventet å presentere sin neste manager innen nyåret, som fort kan vise seg å bli Mikel Arteta. Den tidligere midtbanespilleren har de siste årene gått i skole hos ingen ringere enn Pep Guardiola, som sin landsmanns assistenttrener. Arteta har fått et unikt innblikk i hva som kreves av en topptrener, og Arteta var også en av de heteste navnene på blokka før Arsenal i stedet valgte å satse på Unai Emery.

Det viste seg å være et spektakulært feilskjær, og i påvente av klubbens neste sjef, har Freddie Ljungberg hatt ansvaret med å få Gunners-skuta på rett kjøl. Svensken har imidlertid ikke prestert all verden i sin korte periode som manager, og Arsenal har trolig lagt eggene sine i kurven til Arteta. Arsenal-direktører ble nemlig sett utenfor spanjolens hus mandag morgen, noe som langt på vei antyder at klubbene er i samtaler for å få 37-åringen fra San Sebastián til London.

Arteta tilbrakte fem år som spiller for Arsenal og har dermed bred kunnskap om klubben og hvor den hører hjemme. Alle er imidlertid ikke skråsikker på at han eventuelt vil lykkes som manager for klubben, og en annen tidligere Arsenal-spiller, Paul Merson, tilhører den kategorien.

- Det er en stor, stor risiko å la en som aldri har vært manager før få nøklene til en så stor klubb som Arsenal. Det er vel og bra at han har jobbet under Pep Guardiola, men i ærlighetens navn, selv Guardiola ville hatt trøbbel med å få skikk på dette Arsenal-laget. Guardiola og Jürgen Klopp ville hatt problemer. Jeg stiller et stort spørsmål ved å la en uten trenererfaring ta over Arsenal under deres omstendigheter. Det er også store spørsmål rundt hans kvalifikasjoner, skriver Merson i sin spalte for Sky Sports.

Arsenal ligger for øyeblikket på niendeplass på tabellen, syv poeng bak Chelsea på fjerde. Syv poeng er også poengdifferansen til Southampton, som ligger på nedrykksplass. The Gunners’ neste oppgave er Everton på Goodison Park. Den kampen spilles lørdag formiddag.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019