All engelsk fotball utsatt til 30. april

19/03/2020

Men sesongen skal gjennomføres, før eller siden.

Etter at UEFA besluttet å utsette Fotball-EM til neste år, har de europeiske ligaene fått betraktelig mer handlingsrom til å få fullført sine sesonger. Torsdag var det krisemøte i Premier League og EFL. Der ble det besluttet at all fotball er suspendert frem til 30. april. FA har også konkludert med at sesongen kan bli utvidet til «ubestemt tid». Det betyr i praksis at viljen for å få gjennomført sesongen i England virker å være veldig sterk, og dermed kan Liverpool-fansen trolig trekke et lettelsens sukk. Pokalen havner nok på Anfield, før eller senere. Dagens beslutning gjelder selvsagt også for kvinnenes ligaer.

- FA, Premier League og EFL er forente i vår besluttsomhet på å få gjennomført sesongen og forsikre at alle nasjonale og internasjonale kamper i cup og liga kan spilles så snart det er mulig og trygt å gjøre det. Vi har kollektivt støttet UEFA i deres beslutning om å utsette EM slik at mulighetene for å sluttføre sesongen økes og dermed holde integriteten i hver turnering intakt, skriver FA i en pressemelding.

FAs regler og reguleringer sier at sesongen må fullføres innen 1. juni, men styret i FA har allerede bestemt å flytte den datoen til ubestemt tid, slik at sesongen i England per dags dato har ingen tidsgrenser å forholde seg til.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019