91 poeng fordel City siste seks sesonger

07/12/2019

Men Solskjær mener United fortsatt er Manchesters største klubb.

Manchester City har stø kurs mot en syvende strake sesong med tabellplassering foran byrival United. Dette rokker imidlertid ikke på det totale styrkeforholdet i byen. 
-Fortsatt er United størst i byen. Akkurat nå er vi inne i en periode hvor vi henger etter, men vi har ingen planer om å gi opp. Siden min ankomst har vi mistet syv erfarne spillere, og det tar tid å bygge seg opp igjen. Vi har imidlertid ressursene og menneskene til å kunne gjøre det. Stallen må styrkes både i kvalitet og bredde, og da skal avstanden minkes, sier United-manageren.

Manchester City har de siste seks sesongene sanket totalt 91 poeng mer enn United, og før kveldens byderby skiller det elleve poeng i Citys favør. Ting tyder likevel på at derbyet kan bli mer spennende enn først antatt. 

Etterlengtet opptur
Jose Mourinho ankom onsdag Old Trafford for å takke for sist, men portugiseren ble sendt hjem til hovedstaden med klar beskjed om at han fortsatt har atskillig jobb å gjøre med Tottenham. United gikk rett i strupen på gjestene fra London, og da Marcus Rashford etter bare seks minutter dundret ballen inn bak en fomlende Paulo Gazzaniga var tonen satt. Dele Alli utliknet via en solid soloprestasjon, men det var intet å si på at Rashford senere avgjorde fra ellevemeteren. Målet om et første hat-trick av en United-spiller i Premier League siden Robin van Persie mot Aston Villa i 2013 ble ikke nådd, men liten tvil om at Rashford nå viser gryende form. 

Formspillere
22-åringen står nå bokført med 12 scoringer fra sine siste 13 kamper for klubb- og landslag, og ni av disse har kommet i Premier League. Liten tvil om at hans personlige bestenotering med 10 ligamål vil bli slått sønder og sammen.
-Marcus spilte som om han var i sin egen bakgård eller hage. Han er ikke en spiller som står og venter på at noe skal skje, han tar ansvar for sin egen skjebne. Han går i bresjen, er direkte og positiv, og i kveld leverte han en kamp fra øverste hylle. Vi forventer mye fra ham, og da gjør det godt når han leverer som dette. Dette var så utvilsomt hans beste kamp siden jeg overtok, sa Ole Gunnar Solskjær som også fikk gledelig beskjed fra andre spillere mot Tottenham. 

Scott McTominay var tilbake fra skade, og midtbanespilleren gjorde stor forskjell. Med McTominay ved sin side våknet selv Fred fra dvalen, og brasilianeren leverte mot Tottenham sin beste kamp i manns minne. 

Best mot de beste
Manchester United har denne sesongen avgitt poeng mot alle de tre nyopprykkede, i tillegg til Southampton, Palace, West Ham, Newcastle, Bournemouth og Wolves, men mot de tradisjonelle topplagene har de røde djevlene levert varene. Chelsea ble slått 4-0, tabelltoer Leicester ble også sendt tomhendt hjem, mens man også er eneste lag som har tatt poeng fra Liverpool. Trenden fortsatte mot Tottenham onsdag kveld, og etter å ha tatt Mourinhos skalp er det berettiget håp om at man også kan skape trøbbel for naboen. 

Tilbake på sitt beste
Etter skuffelsen mot Newcastle på St. James’ Park, der City ble påført sitt femte poengtap for sesongen, var Peps menn tilbake på sitt mest sprudlende borte mot Burnley. Gabriel Jesus sliter i skyggen i Sergio Agüero og må ta mulighetene han får. Tirsdag grep han den med begge hender. Etter drøye 20 minutters spill bøyde han ballen rundt Nick Pope og inn ved lengste stolpe, før han etter en snau time satte sin andre for kvelden. Godt for selvtilliten og godt timet comeback av brassen som hadde gått elleve kamper uten nettkjenning. Kampens store dirigent var i kjent stil Kevin de Bruyne, men det var kø av spillere som tirsdag kveld var villige til å gå i bresjen. David Silva, Gabriel Jesus, Kyle Walker, Rodri og innbytter Riyad Mahrez leverte alle prestasjoner fra øverste hylle.

Åpent hus
Det meste gikk som på skinner for City mot et for dagen særs tamt Burnley, men nok en gang måtte Citys sisteskanse Ederson plukke ballen ut av eget nett. Akkurat som ligaleder Liverpool har City slitt med å holde nullen denne sesongen. Robbie Bradys sene redusering betyr at City ikke har holdt buret rent siden Aston Villa ble slått 3-0 26.oktober. Åtte strake kamper inneholdende baklengsmål er naturligvis kime til bekymring, selv med Citys overlegne offensiv. Fem poengtap fra første 15 kamper betyr at det skiller hele elleve poeng frem til ligaleder Liverpool. 

Og Citys kommende program er som kjent alt annet enn enkelt. Etter helgens Manchester-derby venter bortekamp mot Arsenal, før man seks dager senere får besøk av tabelltoer Leicester på Etihad. Deretter venter høytflyvende Wolves som man har måttet avgi poeng mot i to av de siste tre innbyrdes. City-spillerne har uansett ikke mistet troen på en tredje strake Premier League-tittel.
-Vi vil kjempe for trofeet frem til det eventuelt er matematisk umulig. Vi ligger et stykke bak lederen, men fra nå av og frem vil folk få se den absolutt beste versjonen av Manchester City, advarer Rodri til Manchester Evening News. 

Siden Citys første Premier League-tittel i 2012 har de himmelblå vunnet 10 av 16 Manchester-derby. Mot Burnley tirsdag fikk man se at de var tilbake til sitt beste, og da blir hjemmelaget solid oddsfavoritt lørdag ettermiddag. Til tross for at United leverte sin beste kamp på svært lenge da Tottenham ble slått onsdag kveld.  

Ingen Agüero
Den regjerende mesteren er fortsatt uten toppscorer Sergio Agüero, men Ilkay Gundogan og Oleksandr Zinchenko er tilbake etter henholdsvis suspensjon og skade. United er fortsatt uten midtbaneduoen Paul Pogba/Nemanja Matic, men Anthony Martial tippes å kunne rekke kampen etter sitt skadefravær. 

United har vunnet 56 av 149 Manchester-derby, mot Citys 47 seirer. Styrkeforholdet er imidlertid ikke som det en gang var. Manchester United har bare tatt èn borteseier denne sesongen, og det var da Norwich som sto på motsatt halvdel. 

Oddsen på kveldens batalje ser slik ut (odds fra Unibet.com).

 


Kim Marki

Bookietest2019