Oppdrag utført

22/06/2012PERFEKT AVSLUTNING: Didier Drogba satte sluttstrek for fantastisk Chelsea-karriere da han var sterkt bidragsytende til at Chelsea vant sin første Champions League-pokal.

Didier Drogba rakk å feire etterlengtet Champions League-trofé før han nå skal heve pensjon i en helt annen kultur.

En av Premier League-stoppernes aller mest brysomme motspillere vinker farvel, og han kan gjøre det med særs god samvittighet. Didier Drogba har vunnet alt som kan vinnes med Chelsea, og etter vårens Champions League-triumf i München var tiden inne til å takke for seg. Det ble lenge hevdet at ivorianeren var villig til å fortsette på Stamford Bridge, men da bare om han ble tilbudt toårskontrakt. Selv oppvisningen i Champions League kunne ikke rettferdiggjøre to nye år for en tidvis benkeslitende 34-åring, og tilbud om fet pensjonsavtale i kinesisk fotball var derfor ikke vanskelig å takke ja til. I Shanghai Shendua vil Chelsea-legenden dessuten kunne gjenoppta samarbeidet med tidligere Chelsea-spiss Nicolas Anelka. Franskmannen har tydeligvis meldt fra om hyggelige omgivelser og stødig sportslig satsning.

Sen debut

Didier Yves Drogba Tébily flyttet fra dårlige kår i Elfenbenskysten til sin onkel i Frankrike som femåring, men kom sent i gang med seriøs profesjonell fotball. Stadige skadeavbrekk ga vanskeligheter både på og utenfor banen, og profesjonell debut kom ikke før Drogba var passert 21 år. Spissens skikkelige gjennombrudd kom ikke før han hadde havnet i Guingamp, der han i spann med Florent Malouda sørget for klubbens sterkeste ligaplassering noensinne. Marseille la store penger på bordet, og med Champions League på programmet kom også spillerens internasjonale gjennombrudd.

Neste stopp var Chelsea, og ivorianerens herjinger i engelsk fotball er kjent for de fleste. Tre Premier League-pokaler, fire FA-cupmedaljer av edleste sort, samt fire ligacupseirer var status før han i vår endelig også kunne feire etterlengtet Champions League-triumf. Drogba har vært instrumental i alle Chelseas triumfer de senere år, og med nøyaktig 100 ligamål på samvittigheten kunne ikke avskjeden vært bedre timet.
Etterlater seg spor

Tidenes mestscorende ivorianske landslagsspiller etterlater seg proppfullt premieskap på Stamford Bridge, og Chelsea-fansen vil neppe se hans like på lange tider, alle stjernekjøp til tross. Andre lags supportere vil trolig bare være glad han forsvinner. Han hadde tross alt en stygg uvane med å få andre lags forsvarsspillere til å se ut som lilleputtspillere i duell med trailere.

Godkjent pensjon

Didier Drogba rapporteres å kunne heve £200 000 i ukelønn i sin nye klubb, en passende pensjon for en spiller som har vært sjefsunderholder i verdens beste liga siden 2004. Alle hans nykker og dragning mot det teatralske til tross, de fleste vil huske Drogba som en bauta og sentral i gjenreisningen av Chelsea.
Bookietest2019

Dagens spill mandag

08/04/2019

Sirius får tipset foran hjemmefansen

232      Sirius - AFC Eskilstuna         H         2,25

Henrik Rydström fikk sparken i Kalmar i fjor høst og skal nå forsøke seg i Sirius i stedet. Han har en formidabel jobb foran seg med en tynn tropp og meget svak økonomi. Søndagens serieåpning ble imidlertid en meget positiv forestilling med 2-0-seier borte mot Kalmar. Der debuterte Kevva Ceesay og Adam Ståhl. Jesper Arvidsson (f), Stefano Vecchia (mb), Abdul Razak (mb), Daniel Jarl (f) og nykommer John Alvbåge (k) sto over med skader. 1-0-seier hjemme og 3-1-seier borte mot dagens motstander i Allsvenskan i 2017. AFC Eskilstuna er nå tilbake i toppdivisjonen, men er spådd å slite. Meget ung tropp der Denni Avdic er eneste spiller som har passert 30 år. Strålende serieåpning med 3-1-seier hjemme mot IFK Göteborg. Robert Åstedt (mb), Ole Söderberg (k), Luka Mijaljević (a), Kristijan Miljević (mb) og Jacob Lackéll (mb) manglet. Sirius får tipset foran hjemmefansen.


Tipsfotball

 

Dagens spill mandag - Tipsfotball.com
Bookietest2019