–Jeg er stolt

23/08/2019

Fungerende Coolbet-direktør Anders Karlsen er stolt av igjen å toppe Tips’ grundige test av bookmakere.

*Les helgens Tips, GRATIS!  Her finner du alt om bookietesten, forhåndssaker om ALLE kamper i de to øverste divisjonene i England og Norge, samt preview på Serie A-starten! Akkurat nå kan du også prøve 10 utgaver av Tips for bare 199 kroner! Send ditt navn, adresse og mobilnummer til og merk mailen TIPSTEST. 

Coolbet vinner bookmakertesten 2019 gjennom å tilby høye tilbakebetalingsprosenter med testens beste nettside og problemfrie innskudd og uttak. Support og fokus på ansvarlig spill er også nær toppscore. Vi har kontaktet fungerende direktør Anders Karlsen for en kommentar etter at selskapet nå er første bookmaker som har vunnet testen to år på rad.

 

Hvor lenge dere kan opprettholde å ha tilbakebetalingsprosenter i toppen av markedet?

–Vi har en fastsatt strategi om å ligge godt under våre konkurrenter på Sportsbook margin. Altså, hva vi sitter igjen med for hver 100-lapp som blir satset. F.eks. ligger de aller fleste børsnoterte selskapene på en margin på rundt 8% i Sportsbooken. Dvs. en profitt på 8 kr. for hver 100-lapp som blir satset. Vi skal ligge 2-3% under dette. Det betyr at vi kan være mer aggressive, og opprettholde en svært høy tilbakebetalingsprosent, sier Karlsen og legger til:

 

–Vi sammenligner odds hver eneste dag – det anbefaler vi alle oddsspillere også å gjøre. Rett og slett spille der man får best betalt, akkurat som du handler matvarer der prisene er best eller har forsikring/mobilabonnement der man får mest for pengene.

*TESTEN, MED GRUNDIG OMTALE AV ALLE 30 SPILLSELSKAP

Er et godt utvalg av asiatiske handikap noe man jobber med?

–Ja, det er på vår liste av ting som skal utvikles. Men samtidig jobber vi hele tiden med å tilby ting som ingen andre tilbyr. Denne sesongen har vi for eksempel odds på alle norske fotballag. Vi er nede i 10 divisjon enkelte steder, og garanterer at alle lag i divisjonssystemet er på Coolbets oddsliste minst en gang i året. Mange spillere foretrekker lokale spill på sine lokale helter foran asiatiske handikap. Et annet eksempel er at vi har ordførerodds på alle kommuner i årets Kommunevalg. Det har vi ikke sett andre steder heller.

 

Årets test viser at andre bookmakere nærmer seg Coolbet. F.eks. har Expekt skrudd opp tilbakebetalingsprosentene på store ligaer fra 92 til 98. Hva skal til for å holde seg på toppen videre?

–Vi ønsker konkurransen velkommen, og har som mål å være best for norske forbrukere. Som nevnt har vi en helt klar strategi ved å tilby en svært høy tilbakebetalingsprosent. Det skal vi selvsagt fortsette med.

 

Hvor viktig er det for Coolbet å vinne en bookmakertest som vår? Og hvilke reaksjoner/erfaring fikk dere av fjorårets seier?

Det er utrolig gøy og viktig. Spesielt når testen er så stor som den er, både med antall spilleselskap som ble vurdert, og at testen tar for seg alle aspekter hos spilleselskapene.

 

Jeg er virkelig stolt av den jobben vi har gjort. Det er et kvalitetsstempel, og flere og flere vil huske at når Coolbet nevnes, så er Coolbet Norges beste bookmaker. For det er jo det vi er! Men, vi forstår at bransjen blir mer og mer konkurransedyktig, og at flere kjemper om denne prestisjetunge prisen. Så for å vinne igjen neste år må vi forbedre oss.

 

Stadig flere spillselskap kommer inn under samme eier og blir rene kloner av hverandre med nøyaktig samme tilbud og kun små forskjeller i tilbakebetalingsprosentene (i vår test kaller vi dem 10Bet-kloner og Unibet-kloner). Hvor viktig er det for Coolbet å fortsette å være et selvstendig selskap som setter sine egne odds?

–Dette er et svært viktig spørsmål, fordi det er færre og færre spilleselskap som faktisk tar den harde jobben med å ha egne oddsettere og egne meninger. Det er jo enkelt å kjøpe tjenester og slippe å ha f.eks. 50 oddssettere som det vi har. Men, det blir jo kjedelig da, med samme produkt og odds over hele linja. Det er i vårt DNA at vi har vår egen identitet, attraktive odds og utfordrer våre kunder med både utvalg og odds-posisjoner. Vi eier også vår tekniske plattform. Dette har også vært strategien fra dag 1, så det er godt å se tilbake på at dette faktisk fungerer. Det er også derfor vi kan tilby odds på alle norske fotballag samt ordførerodds på alle kommuner i valget.

 

Spillmarkedet i Norge. Når kommer en lisensordning? Hvilken erfaring kan vi ta fra Sverige i 2019? Vi har i flere kommentarer rettet søkelyset mot at for mange selskap fikk lisens samtidig og at det ble en eksplosjon av reklame i media. Det gikk så langt at svenske myndigheter måtte kalle inn selskapene med lisens til «krisemøte». Hvordan bør det gjøres i Norge når den tiden kommer? Hvilke krav kan settes så man unngår at et casino på Curacao har like store muligheter til å få lisens som en oddstilbyder som i årevis har vist ansvarlighet?

 

–Det vi kan ta med fra Sverige er at de har fått kontroll på de som opererer spill i markedet. Det har ikke Norge. Alle spilleselskapene må innfri regler for ansvarlig spill, inkludert en sentral database for selvekskludering (stenger man seg ute fra et spilleselskap, kan man heller ikke spille hos et annet lisensiert spilleselskap).  Det vi også kan se er at Svenska Spel (tilsvarende Norsk Tipping) og ATG (tilsvarende Norsk Rikstoto) har økt sin posisjon i online-markedet til over 50% av det totale markedet. Og, at de får inn mer skattekroner enn før lisenssystemet ble introdusert. Faktisk fikk den svenske staten inn 1.8 milliarder mer enn de hadde regnet med på de syv første månedene i 2019. Det er masse penger!

 

Norge har alle muligheter til å lage det beste lisensieringssystemet som finnes. Nesten hele Europa har et lisenssystem allerede, så det er nok av gode eksempler man kan følge. Legger man til et enda større fokus på ansvarlig spill, restriksjoner på markedsføring og bonuser, og at man må ha en substans i Norge, så tror jeg de er veldig godt på vei. For eksempel er Rofus et system som fungerer godt for de med spillproblemer som utestenges fra alle lisensierte sider. Liker også modellen i Sverige der kunder kun kan få 1 bonus, dvs. en velkomstbonus. Det er ingen tvil om at bonuser er den største pådriveren for spilleavhengighet.

 

Men skal vi få en god diskusjon, så må vi se bort fra idretten og dens støtte fra Norsk Tipping. Idretten bør snarest inn på statsbudsjettet og ikke finansieres av spill, men denne debatten vanskeliggjøres av at samtlige store mediehus i Norge tjener store penger som en samarbeidspartner med Norsk Tipping. Her bør media opptre ryddigere og virkelig sette seg inn i saken. Det er ikke slik at resten av Europa har gjort en skivebom med lisens. Faktisk har de gode resultater og det fungerer særdeles godt i våre naboland Danmark og Sverige. Norske politikere bør snarest se på våre naboer og gjøre det som er best for alle parter. Lisens i gode og trygge rammer, sier Karlsen til Tips.

 

 

 

 


Kim Marki

Bookietest2019