9.plass: Expekt - Totalforandring på oddsene

31/07/2019

Etter en 6. og en 9. plass falt Expekt helt ned til 20. plassen i 2017/18-testen vår. Nå er veteranen tilbake i topp ti!

Expekts odds er best i verden på Premier League, store og mindre europeiske ligaer, alle de fire øverste divisjonene i Norge samt i Sverige og Danmark!

Nettside: www.expekt.com

Tidligere sluttplasseringer:

2008: 6. plass
2016: 9. plass
2017/18: 20. plass

Poeng

1: Brukervennlighet nettside

Sterkt start på testen for Expekt som etter mange års drift vet nøyaktig hvordan en nettside for spill skal se ut. Her er det meget enkelt å finne frem. Ingen problemer under registreringsprosessen og velkomstmail med bonustilbud kom umiddelbart. Norsk språk er tilgjengelig som valg. Når spillene skal settes har Expekt en egen løsning kalt «Multi+». Det gir en boost på totaloddsen hvis man kombinerer flere kamper. Systemvarianter er tilgjengelig og mulig gevinst regnes ut automatisk.

Score: 7/10

2: Innskudd/uttak

Her er også norske kroner tilgjengelig som valutavalg på kontoen. Det blir imidlertid poengtrekk da Expekt har en tilleggsregel om gebyrer. Det opplyses om at selskapet «kan tillegge et administrasjonsgebyr for innskudd gjort via debet- eller kredittkort for beløp på mindre enn en viss verdi».

Score: 4/10

3: Spillutvalg

Solid spillutvalg hos Expekt som hadde odds på alt vi sjekket i vår test. Utvalget av asiatiske handikap er imidlertid særdeles begrenset og det medfører poengtrekk. Av andre spesialspill finner man det vanlige på både over/under samt 1x2-handikapspill og det er godt utvalg av spillmuligheter på alle de største ligaene.

Score: 15/20

4: Tilbakebetalingsprosent

Dette er en ren matematisk kategori uten noe rom for skjønn. Expekt endte opp med følgende testresultater:

Premier League:         98,1 (1. plass)
The Championship:    96,2 (2. plass)
Store ligaer Europa:   97,1 (1. plass)
Mindre ligaer Europa:            95,2 (1. plass)
Eliteserien:     97,1 (1. plass)
1. divisjon:      97,0 (1. plass)
2. divisjon:      94,4 (1. plass)
3. divisjon:      94,2 (1. plass)
Sverige:          98,0 (1. plass)
Danmark:        96,8 (1. plass)
Vinnerodds:    89,9 (10. plass)
Asiatiske handikap:    95,2 (13. plass)
Over/under:    95,1 (11. plass)
1x2-handikap:            90,5 (16. plass)

Her er den store forskjellen fra forrige test. Expekt hadde da elendige tilbakebetalingsprosenter og endte opp med to poeng i denne kategorien. Nå har man virkelig tatt grep og fremstår som det beste valget av alle bookmakere for de som er mest opptatt av oddsene! I våre delkategorier er Expekt best i verden på Premier League, store og mindre europeiske ligaer, alle de fire øverste divisjonene i Norge samt i Sverige og Danmark!

Score: 20/20

5: Support

Her er det epost eller livechat på nettsiden som gjelder. Chaten er den samme som Betclic bruker og man er derfor ikke garantert å få hjelp av en norsk kundebehandler. I tillegg blir det som vanlig solid poengtrekk hos oss for at man ikke har norsk telefonnummer. Liten aktivitet også på sosiale medier der for eksempel den norske twitterkontoen sist var i bruk sommeren 2018.

Score: 6/10

6: Ansvarlig spill

Expekt har voldsomt med reklame for casinospillene sine på forsiden og klarer heller ikke å styre seg helt inne på oddssidene. Stor seksjon som omhandler ansvarlig spill der man blant annet linker til Anonyme gamblere og Spillbehandling.no som norsk hjelp. I tillegg tilbys det innsatsgrenser, selveksludering og spillekontroll som valg inne på kontoen. Merk at hvis du stenger deg ute fra Expekt vil du også automatisk bli stengt hos Betclic. Bonusordningen for nye kunder er 500% opptil 500 kroner. Setter man inn en hundrelapp får man dermed 600 kroner å spille for. Merk at bonusen må satses åtte ganger på odds 1,60 eller høyere, på markeder med tre utfall eller mer, for å bli tilgjengelig for uttak.

Score: 8/10

 

Oppsummering:

60/80 poeng

Expekt klatrer hele elleve plasseringer fra forrige test og det er i hovedsak på grunn av at man har skrudd opp oddsene sine. Dermed blir veteranen med engang høyinteressant igjen da man på en rekke ligaer tilbyr de beste betingelsene av alle 30 selskapene i vår test.


Thomas Elgheim

Bookietest2019