Ryktebørsen er åpen

24/04/2020

Mye tyder på at Philippe Coutinho bittert angrer overgangen han krevde fra Liverpool til Barcelona.

Ballen ligger død i alle verdens ligaer (hvor oppegående styrer), og fortsatt gjenstår atskillige runder å spille når man nå går inn i perioden hvor det normalt skal takles glede og skuffelser.

Ligaleder Liverpool skulle denne helgen opprinnelig spille sin nest siste hjemmekamp for sesongen. Burnley skulle stå på plakaten, og før eller etter kamp ville ganske sikkert de røde feiret en første ligatittel på 30 år, og en aller første Premier League-triumf. Søndag skulle Chelsea og Sheffield United møttes til en mulig avgjørende kamp for topp 4 på Bramall Lane, mens det også skulle dukes for nok et klassisk lokaloppgjør mellom Tottenham og Arsenal i Nord-London. Den gang ei.

Dagene går heller med til å spikke rykter, da ryktebørsen naturligvis aldri sover eller lar seg påvirke av pandemier.

Øverst blant tabloidenes baksiderykter står denne uken Philippe Coutinho. Den brasilianske ballvirtuosen fant i 2018 at han for alt i verden ville forlate Liverpool da Barcelona ønsket ham i sine rekker. Liverpool takket først nei til forespørsler fra både klubb og spiller, men da budet rundet 145 millioner pund og midtbanespilleren samtidig satte ned foten for videre spill på Anfield valgte Klopp & Co å heve sjekken. Glede hos Coutinho og i Barcelona, men den som ler sist ler ifølge utrykket best. Så også denne gang.

Philippe Coutinho var i en periode Premier Leagues klart beste spiller, men i La Liga har teknikeren kommet til kort. Brassen har ganske enkelt vært en flopp. Den totale ydmykelsen kom i semifinalen i Champions League på Anfield, der Liverpool snudde 0-3 til seier og avansement til finale. Coutinho startet og fikk spille i 60 minutter før han måtte følge resten av sin tidligere klubbs fest fra sidelinjen.

Etter lengre tids benkesliting på Camp Nou endte det med låneopphold i Bayern, men heller ikke i München har Coutinho lyktes. Tyskerne har opsjon på kjøp når låneavtalen utgår denne sommeren, men de røde fra Bavaria skal for lengst ha bestemt seg for å takke nei til videre samarbeid.

Spillerens agent opplyses ved flere anledninger på ha henvendt seg til Liverpool med ønske om retur, men Liverpool – som på beste vis brukte pengene på andre nødvendige forsterkninger – skal ikke være interessert. Ikke dermed sagt at andre Premier League-klubber ikke ligger langflate. Alle vet hva en Coutinho i form kan gjøre med kula.

Manchester United har blitt nevnt, som de jo ofte blir i sammenhenger som dette, men akkurat nå virker Chelsea å være mest sannsynlige destinasjon. Frank Lampard virker å nå målet om Champions League-plass i sin debutsesong som manager på Stamford Bridge, men behovet for forsterkninger er opplagt. Londonerne har omsider fått frem en håndfull svært spennende unggutter fra egen stall, men det er også stjerner der som snart trenger avløsning.

Pedro, Olivier Giroud og Willian står uten kontakt etter endt sesong. Willian, som denne sommeren fyller 32 år, vil ganske sikkert forlate Stamford Bridge, og han etterlater seg da en ledig plass på offensiv venstre midtbane. Nettopp hvor Coutinho trives best. Brasse inn, brasse ut? Hakim Ziyech er allerede kontraktfestet, men Ajax-spilleren trives best på høyresiden i angrepet.

Ziyechs kontrakt med Chelsea trer for øvrig i kraft i juni. Den nederlandske toppdivisjonen virker å bli annullert, og da blir det jo spekulert i om 27-åringen kan komme inn og styrke Chelsea i innspurten i England. Så enkelt er det naturligvis ikke. Ziyech må pent vente til neste sesong før han kan vise seg frem for publikum i London.

Andre rykter denne uken?

*Paul Pogba skrives som alltid om, og denne gang dreier det seg om at Manchester United skal ha bestemt seg for å takke nei til opsjonen på forlengelse av kontrakten med den franske verdensmesteren. Et kjapt salg virker å være høyt på ønskelista. Ole Gunnar Solskjær har siktet innstilt på helt andre spillere. Jack Grealish og Jadon Sancho er ikke usannsynlige nye rekrutter på Old Trafford denne sommeren.

*Adama Traore har vært en åpenbaring i Wolves etter omsider å ha bevist at han kan mer enn å løpe fort. Jürgen Klopp er så utvilsomt stor fan av muskelbunten, mens også Arsenal ryktes å være ivrige på napp hos høyrekanten.

*Mer Liverpool. Både nevnte Willian og Timo Werner sies å være høyt på ønskelista hos ligalederen.

*Tottenham er, naturlig nok, redde for å miste toppscorer Harry Kane, og det ryktes at man for lengst har begynt å lete etter potensielle arvtakere. Wolves-angriper Raul Jimenez er naturlig nok en kandidat som til stadighet nevnes.

*Arsenal sies å være interessert i å hente midtbanespiller Thomas Partey fra Atletico Madrid, men ryktene om at partene allerede var i langt fremskredne forhandlinger har vist seg å være oppspinn og rør.

*Newcastle virker å snart bli overtatt av pengemaskin, og da vil naturligvis Steve Bruce ganske snart bli sendt på dør. Mauricio Pochettino linkes som forventet inn som potensiell ny sjef på St. James’ Park.

 


Tips

Bookietest2019