RIP Vichai Srivaddhanaprabha, PROBABLY THE BEST!

29/10/2018

Når du har bidratt mer enn noen annen i løpet av en klubbs 134-årige historie, er det ikke merkelig at en hel by og et helt distrikt trykker deg til sine bryst. Langt flere enn de som anser seg for ekte Foxes-fans å være.

Det er med stor sorg vi må konstatere at en velgjører og en stor personlighet er borte, tragisk revet vekk fra sine kjære så alt for tidlig. Paradoksalt nok få meter fra stedet han bygget opp og gjorde drømmer til virkelighet!

Leicester Citys eier Vichai Srivaddhanaprabha døde i den mye omtalte helikopteryulykken rett utenfor King Power Stadium sist lørdag kveld. Sammen med to piloter og to medarbeidere styrtet han kort etter å ha tatt av fra stadions midtsirkel. Ubegripelige scener utspant seg i timene etter, og da morgensolen lyste opp det sørlige Leicester lå allerede hundrevis av blomster, skjerf og takkekort utenfor stadionmurene.

Til minne om mannen som gjorde drømmen deres til virkelighet.

Vichai Srivaddhanaprabha bygde opp King Power Duty Free selskapet fra så godt som to tomme hender på sent 1980-tall. I dag er det er kjempekonsern innen ikke bare taxfrihandel, og den forulykkede Srivaddhanaprabha sies å ha vært god for drøyt 40 milliarder kroner. I 2010 kjøpte han Leicester City FC for 39 millioner pund, men det ble bare blåbær å regne for hva han senere har lagt inn i klubben av midler. Stadion-anlegget ble kjøpt fri fra kreditorene, spillere og et flertall managere er hentet inn i løpet av de åtte årene som er gått. Treningsfeltet er oppdatert og i 2021 skal et flunkende nytt sådant utenfor byen stå klart til en verdi av 80 millioner pund.

Men det er langt fra bare økonomiske muskler tilført Leicester City FC Vichai har bidratt med. I lokalsamfunnet har det kommet enormt viktige bidrag fra Foxes velgjører. Spesielt kanskje i helsesektoren i Leicester. Men han er også mannen som visste å belønne lojalitet blant oss fans. Gratis mat og drikke, fri transport til bortekamper, supporterutstyr og en haug med gratis sesongbilletter – det var ting Srivaddhanaprabha-familien likte å bidra med for å gjøre den lille ekstra forskjellen. Den store forskjellen for folk flest i og rundt Leicester City FC var dog den uforglemmelige maidagen i 2016 da vi sang oss gjennom en hel helg – til og med sammen med Andrea Bocelli – mens Captain Morgan hevet Premier League-trofeet mot sky!

Mot himmelen – foran oss – på eget gress! Det skjer aldri igjen….

Skjønt Vichais sønn Aiyawatt, eller Top som han kalles, har klare mål for klubben. Det er nemlig 34-åringen som har ledet den daglige driften fra styrerommet på King Power. Og her snakker vi stadionutvidelse, Champions League-deltagelse på ny og flere trofeer. Fearless Foxes Never Quit.

Leicester har allerede avlyst midtukens ligacupkamp mot Southampton, for sorgen må bearbeides. Ikke minst blant en sjokkert spillertropp som alle stod formannen temmelig nær. 
Han var antagelig noe nær den perfekte klubbeier. I hvert fall i britisk sammenheng. Han var «Probably the Best».

Det foreslås i all ydmykhet at vår hjemmebane for fremtiden døpes om til Vichai Memorial Stadium.

Hvil i fred, vennlige kjempe! Du vil aldri bli glemt..


Øivind Smestad

Bookietest2019