Hvor smeller det denne helgen?

01/02/2019

Stafett er stafett, ballen er rund og Premier League er alt annet enn avgjort.

Mange mente Liverpool hadde alle tiders matchball onsdag kveld, da de fikk besøk av ustabile Leicester på Anfield. Liverpool taper ikke ligakamper hjemme foran egne fans, og ganske riktig. Etter onsdagens batalje står det 33 i kolonnen for ubeseirede hjemmekamper på rad, men «matchballen» ble uansett kastet bort. På et snødekt Anfield fikk hjemmelaget bare ett poeng, og mer fortjente de da heller ikke. Det har vært mye fokus på Liverpools fordelaktige spilleprogram, men etter midtukerunden kan man undre seg hvor mye pausen var verdt. Mens øvrige topplag har tilbrakt den siste drøye uken i hutrende England, opptatt med cupkamper, har Klopp og hans menn rullet rundt i sanddynene i varmere strøk. Overgangen fra sol og varme til et teppe av snø i Liverpool taklet man uansett ikke. 

Spurs skal ikke avskrives
Liverpool ble gitt fri bane til en særs etterlengtet ligatittel etter Manchester Citys oppsiktsvekkende nederlag mot nedrykkstruede Newcastle på Tyneside, men nei. Og det var jo bare City og Liverpool det skulle stå mellom da Tottenham ble rammet av skader og fravær fra sine aller største stjerner. Uten Harry Kane, Dele Alli, og lenge også Son Heung-min, var Spurs hektet av i tittelkampen en gang for alle. Vår kollega Øyvind Johannessen, Tottenham-fan på sin hals, skrev sågar i denne spalten at Tottenham aldri hadde vært noen utfordrer.  Vel, etter midtukerunden er Spurs to (2) poeng bak den regjerende mesteren, samt bare syv poeng bak ligaleder Liverpool. Tottenham spilte dessuten onsdag sin første av tre strake hjemmekamper, og det er da kanskje på tide å avblåse den mye omtalte Spurs-krisen. Nå hvor de jo også i rask rekkefølge har tatt farvel med to cupturneringer er det heller ikke spilleprogram å frykte. 

Chelsea fikk grisebank
City og Liverpool snublet, men de var ikke alene om å kaste bort poeng i midtuken. Chelsea gikk på braknederlag i Bournemouth, mens Manchester United med nød og neppe snek seg til ett poeng hjemme mot Burnley. Det har vært mye fokus på den stadige økende forskjellen mellom topp og bunn i Premier League, og det er derfor intet annet enn forfriskende å se at det fortsatt er rom for overraskelser. Også på nedre halvdel av tabellen finnes det lag som kan spille ball. FA-cupen har dessuten i overflod gitt bevis for at det også kan spilles ball i divisjonene under. West Ham gikk skikkelig på snørra mot tabelljumboen i 3.divisjon, og de var ikke alene om å bli ekspedert av lag i kjellerdivisjonene. Forfriskende!

Fulham våknet
Kampen om ligatittelen lever, og undertegnede tør påstå at det er tre klubber som kjemper om det gjeveste trofeet. Heller ikke i bunnen av tabellen er det avgjort. Alt tyder på at vi kan vinke farvel til Huddersfield, men som med Tottenham var også ryktene om Fulhams død sterkt overdrevet. Tirsdagens forrykende comeback i hjemmekampen mot Brighton gir garantert blod på tann, og kommende kamper gir håp om overlevelse. The Cottagers er, etter tirsdagens maktdemonstrasjon, fullt ut i stand til å plukke flust med poeng mot Crystal Palace (b), Manchester United (h), West Ham (b) og Southampton (b). 

Midtukerunden var i det hele tatt en opptur for lagene på nedre halvdel, og samtidig en garanti for fortsatt spenning både i topp og bunn. Gledelig, selv om undertegnede som svoren Liverpool-tilhenger, nok må innrømme at onsdagskvelden var en vond påkjenning. 

Få dager etter en innholdsrik midtukerunde ruller Premier League videre, og det tas høyde for nye overraskelser. Tottenham blir naturlig favoritt hjemme mot Newcastle, men Rafas menn ankommer med nyvunnet selvtillit etter seieren mot City. Godt gjorde det garantert også å omsider få slettet overgangsrekorden fra 2005. Rafa har to nye rekrutter han kan dra nytte av i innspurten. 

Hva nå?

Mye står på spill denne runden, og her finner du våre tips

Chelsea ble slaktet av Bournemouth, da The Cherries påførte londonerne deres største ligatap siden 1996. Hjemme mot tabelljumbo Huddersfield skal vel uansett ikke Chelsea kunne tape?

Crystal Palace får besøk av Fulham, og borteseier på Selhurst Park vil føre til ytterligere spenning rundt nedrykksstreken. Leicester skal forsøke å påføre Solskjær et første nederlag, og innsatsen på Anfield å dømme skal man ikke se bort fra at de kan lykkes på King Power Stadium søndag. The Foxes har tross alt tatt rollen som noe av en Giant Killer denne sesongen. 

Helgens virkelige godbit spilles 17:30 søndag, og det skal bli særs interessant å se Manchester Citys reaksjon etter det forsmedelige nederlaget på St. James` Park. Arsenal er i utgangspunktet en svært kapabel motstander, men Arsenals siste fire kamper mot City har gitt fire tap og total målscore 1-11. Denne gang ankommer man også med et halvt dusin forsvarsspillere på skadelista. 

Ligaleder Liverpool avslutter, som seg hør og bør, ligarunden. Innsatsen mot Leicester var langt under pari, og det er mye å rette på om det skal bli tre poeng mandag kveld. Dette til tross for at det er West Ham som ankommer. Et West Ham som så skrekkelige ut i 0-3-tapet mot Wolves, og som trolig ankommer Anfield uten Arnautovic. 

Blir det nye skreller? Den som lever får se. 

God fornøyelse!

Tips har levert sport- og spilltips til norske tippere siden 1947. Bli abonnent du og, på papir eller e-avis


Kim Marki

Bookietest2019