Gattusos siste dager?

05/05/2019

Skulle topp 4 ryke for Milan, vil det brenne under føttene på den tidligere midtbanekrigeren.

I det sesongens fjerde siste kamp nærmer seg så brenner det virkelig under føttene på den gamle midtbanekrigeren som har ledet Milan det siste drøye året. Min påstand? Hvis ikke Milan fikser fjerdeplassen i innspurten, så er ikke Gattuso trener for Rossoneri når neste sesong sparkes i gang.

Nå baserer jeg ikke det på en forventning om at Milan har en naturlig plass blant de fire fremste i Serie A. Til det har mannskapet vært for svakt i for mange sesonger, og det m fortsatt skiftes ut en rekke spillere for at den gamle storklubben igjen kan drømme om å utfordre Juventus. MEN, og det er altså et men med store bokstaver, det er ikke så mange uker siden Milan lå i god posisjon ikke bare til å kapre fjerdeplassen, en også å slåss om tredjeplassen. 

Siden har det vært prestert svakt, med ditto svake resultater. Etter å ha gått til derbyet mot Inter med fem strake seire og elleve strake uten tap, så har det vært lite å smile av siden 9. mars. Én seier, to uavgjorte og fire tap har gjort at Milan ikke har topp fire-plass i egne føtter. De har falt til sjuendeplass på tabellen, riktignok bare tre poeng bak Atalanta på fjerde, men altså med fire andre klubber i samme ville innspurt. Milan har igjen hjemmekamper mot Bologna (mandag) og Frosinone, samt bortekamper mot Fiorentina og SPAL. Alle fire er vinnbare, men det er ikke nødvendigvis nok. Og en bortekamp mot Viola er ikke nødvendigvis noen sikker B for Milan. Vi kan jo også legge til at Milan kun slo SPAL i de motsatte oppgjørene i desember, og ikke scoret mot noen av de tre andre.

Mistet garderoben?
Det som i aller størst grad taler mot Milan er de siste ukers rapporter om dårlig disiplin i rekkene. Utenfra er det vanskelig å tolke det som noe annet enn at spillerne har mistet enhver respekt for sin trener når Bakayoko tillater seg å komme én time for sent på trening. Gattuso skal være svært frustrert over en del spilleres holdning, og tok derfor til det kjente italienske grepet «ritiro» foran mandagens kamp. Torsdag tok han med spillerne på stengt treningsopphold. I fem døgn. Det er drøyt. Og det er selvfølgelig ikke populært blant spillere som trolig hadde sett fram til et lite pustehull  med familien denne helgen.

Spørsmålet er om et slikt tiltak bidrar til å få Milan ut av formsvikten, og få spillere som har mistet respekten for sin trener til plutselig å få respekt for ham. Jeg tror ikke spillere respekterer en trener som reagerer som en trassig treåring, og det er kanskje den meste treffende beskrivelsen jeg kan tenke meg av at Gattuso sperrer sine spillere inne i fem dager. Demonstrasjon av makt ved bruk av tvang er ikke topp femti av effektive tiltak innen moderne ledelse, og det vitner nok om en ganske desperat trener som vet at enden er nær om resultatene ikke snur.

Tekst: Øyvind Johannessen
Foto Bildbyrån

Oddssammenligning Serie A-runden:

 


Øyvind Johannessen

Bookietest2019