Enorm fotballhelg i vente!

09/11/2018

Fornøyd med forrige helgs Premier League-runde som ga deg hele seks direktesendte kamper inn i stua? Vel, denne helgen byr på minst like mye moro.

Den med TV2 premium-abonnementet i orden (sumo, not so much…) fikk valuta for pengene forrige helg. Moroa startet 13:30 lørdag, da Bournemouth og Manchester United bød på både spenning og underholdning fra Vitality Stadium. Everton viste styrke på original tippekamp-tid, før rundens storkamp mellom Arsenal og Liverpool innfridde til fulle fra kl. 18:30. Som kveldsmat fikk vi Tottenham på besøk i ulveland, og også dette oppgjøret ga valuta for pengene da Wolves nær hadde hentet opp Tottenhams 3-0-ledelse.

Søndag måtte man ha fjernkontrollen klar, da det ble svitsjing mellom City-Southampton og hovedstadsderbyet mellom Chelsea og Palace som begynte med bare en times mellomrom. Rundens tv-moro ble avsluttet mandag kveld, da Huddersfield, på bekostning av Fulham, ble aller siste lag i de fire øverste divisjonene som innkasserte en første ligaseier for sesongen. 

Avspark i Wales
Turer i skog og mark ble forrige helg innskrenket til et absolutt minimum, og det ser i så måte ikke bra ut ei heller for denne helgen.  Og det er ikke akkurat tidtrøyte på programmet. Det begynner allerede i kveld, når det inviteres til stålderby i Sheffield. Opprykksjagende Blades blir favoritter, men Wednesday gir seg naturligvis ikke uten alvorlig kamp når prestisjen står på spill - direkte på Viasport 2 kl. 20:45 i kveld.

Tre lag står for første gang i Premier League-historien ubeseiret etter elleve ligarunder, og denne helgen er det regjerende mester Manchester City som står foran den – på papiret - vanskeligste oppgaven. Dette da det søndag kveld inviteres til Manchester-derby mot røde djevler på Etihad. Hovedretten serveres som dessert, men det skal inntas mye fotball før den tid.

Avspark for Premier League-runden tas i Wales, der dumpekandidat Cardiff får besøk av en annen klubb som forventes å måtte grave dypt for ny kontrakt, deres klart godkjente sesonginnledning til tross. Cardiff-Brighton etterfølges av tippekamp med pling kl. 16:00, og denne helgen er det Newcastle mot Bournemouth som gis æren. Newcastle brukte helgen til knepent å hente hjem sesongens første seier, uten at laget på noe som helst vis er friskmeldt av den grunn. Opprykkskvalifiseringen til 1.divisjon mellom FFK og KFUM er ikke å finne i tv-oversikten, men etter at Kåffa herjet og vant 3-0 i første møte forventes det da heller ikke at det skal bli veldig spennende i plankebyen. Avspark i Fredrikstad er nå uansett 17:00.

Nostalgi til kvelds
Lørdag 18:30 tas det avspark i atter et hovedstadsderby, denne gang mellom Tottenham og Crystal Palace på Wembley, nå forhåpentligvis med tradisjonell europeisk oppmerking heller enn amerikansk, samt gress som tillater ballen å rulle noenlunde uhindret. Nostalgikerne, og de finnes det flust av blant norske fotballfans, kan selvfølgelig heller velge å tune inn på Viasport der ligaleder SuperLeeds besøker West Bromwich på The Hawthorns. Den som fortsatt ikke er mett etter dette kan holde det gående med både fransk og spansk ball langt inn i de små og blå timer. 

Supersøndag
Lørdag er, i alle fall for den aldrende undertegnede, fotballdagen fremfor noen. Stadig oftere hører man imidlertid begrepet SuperSøndag og denne helgen står navnet til forventningene det avgir. Ble fotballørdagen lang bør du for sikkerhets skyld stille klokka før du køyer. Fra 13:00 er det nemlig siste og avgjørende runde i Norges nest høyeste divisjon. Viking og Mjøndalen er favoritter til å sikre seg direkte adgang tilbake til Eliteserien, men her er langt fra alt avgjort. Innspurten i OBOS-ligaen følger du, og dine etter hvert firkantede øyne, på Eurosport stream og MAX. I divisjonen over skal det fortsatt spilles to runder til, men allerede denne helgen kan det bli delt ut medaljer av edelt metall, samt ikke like edelt nedrykk. Alle kamper har avspark 18:00 og spesielt oppgjørene mellom Start og Rosenborg (TVNorge) og Strømsgodset-Lillestrøm (MAX) imøteses med spenning. 

Grunnet midtukens Champions League-runde blir de aller fleste av de engelske storklubbene å se søndag. Et revansjesugent Liverpool får allerede 13:00 besøk av Fulham, et Fulham som veldig snart må våkne om de ikke umiddelbart skal plasseres i heisen ned mot hvor de kom fra i mai. I skrivende stund heter fortsatt lagets manager Slavisa Jokanovic, men det er slett ikke sikkert serberen kommer ut av tunellen på Anfield søndag formiddag.

Klokken 15:15 er det Evertons tur til å forsøke å stikke kjepper i hjulene på det malende maskineriet i Chelsea, før det 16:30 tas avspark både i Arsenal-Wolverhampton og rundens virkelige godbit: Manchester City-Manchester United. City har så langt virket utilnærmelige, men United kan naturligvis aldri avskrives – spesielt ikke etter den senere tids oppturer. Denne kampen blir uansett et være eller ikke være for Mourinho og hans menn. Seier betyr at sesongen snus på hodet, mens tap vil føre til enorme tolv poengs luke opp til naboen. Nederlag vil nok sende United-fansen til sengs for kvelden, mens øvrige kan hente frem popcorn og noe godt i koppen i tide til klassikeren Milan-Juventus (Unibet både tilbyr odds og sender kampen direkte). 

God fornøyelse ønskes!

*Oddsbonger må naturligvis leveres for ekstra spenning, og vi anbefaler at du sjekker oddsforskjellene før innlevering. I den forbindelse er www.maxgevinst.com stedet å besøke. Her legger du inn dine aktuelle kamper, så gjør siden jobben med å finne hvor du som tipper gis best betingelser. 

Tekst: Kim Marki, Tips
Foto: Bildbyrån
 


Kim Marki

Bookietest2019