Digitalt selvmål

07/11/2019

Denne uken beviste Odds Ballklubb at norske klubber ligger like langt bak de beste på sosiale medier, som på fotballbanen.

KOMMENTAR: Sosiale medier har kommet for å bli, såpass har vi skjønt i 2019. Men, det er langt ifra alle som har skjønt hvordan man skal bruke det – selv de som er utdannet i bruk av sosiale medier kan ha mer enn nok med å ta innover seg konsekvensene av upresise sleivspark på Facebook eller Twitter. En takk må nesten rettes til Odds Ballklubbs mediateam for å demonstrere et skoleeksempel på akkurat det. Etter at telemarkingene på kontroversielt vis hadde slått Mjøndalen 3-2 i mandagens kamp på Skagerak Arena, skrev de dette i kampreferatet sitt:

«Torgeir Børven ble ropt opp som målscorer, men det så ut til å være et selvmål. Det spilte ingen rolle. Mjøndalen sin fotball kler Obos-ligaen bedre og til syvende og sist viste det seg på banen også. Det var søtt da MIF-trener, Vegard Hansen, klagde på dommer for at Odd drøyde tid – en annen taktikk neste gang Herr Hansen?»

En vet nesten ikke hvor en skal begynne. Når Eliteserieklubber publiserer kampreferater på sine offisielle hjemmesider, bør noenlunde korrekt grammatikk og tegnsetting være et minimum, men det er fullstendig fraværende her. Kampreferatet nådde selvsagt Mjøndalen-trener Vegard Hansen, som på Twitter meldte kort og konsist: «Takk for kampen til dere også, Odds BK og lykke til i medaljekampen.» Kampreferatet ble etter hvert tatt ned fra hjemmesidene, og klubben hadde en gyllen mulighet til å bruke Twitter til å komme med en beklagelse, både til Hansen og Mjøndalen. Men, nei. Vegard Hansen fikk følgende svar tirsdag kveld:

«Litt søtt var det jo at du klagde på drøyingen Vegard Hansen! Men i god Mjøndalen stil så drøyde vi kanskje litt for lenge med å komme med en beklagelse her? Om fotballen deres kler OBOS-ligaen skal IKKE Odd.no bedømme. Lykke til videre med sesongen». Vi må nesten få presisere at det er Odds offisielle Twitter-konto som kommer med dette. Selv beklagelsen lyktes de ikke med. Reaksjonene lot naturligvis ikke vente på seg, og den gemene hop var særdeles lite imponert. Fire timer senere, 22:36, kom det en ny tweet – denne gang noe som i alle fall minnet om en oppriktig beklagelse, men skaden var allerede skjedd.

Offentlige personer og organisasjoner har et særskilt ansvar for å trå varsomt når de entrer den digitale scenen på sosiale medier. Selv er jeg av den oppfatning at det skal være plenty med takhøyde for humor og «banter», i mangel av et bedre norsk ord. Men, det kreves at vitsene og poengene er presise, og det var Odds Ballklubb aldri i nærheten av her. Jeg mener at norske klubber har en enormt lang vei å gå, både når det kommer til deres respektive hjemmesider og fremfor alt bruken av sosiale medier, da særlig Twitter. Mikrobloggtjenesten er et fantastisk redskap, og her stiller de tyske Bundesliga-klubbene i særklasse. Søk på Bayer Leverkusen og Bayern München sine Twitter-kontoer, så skjønner du hvor elegant det kan gjøres. Sammenligner man det materialet med Odds tragikomiske sleivspark, så skjønner man at norske klubber ligger like langt bak de beste i den digitale sfæren, som man faktisk gjør på selve fotballbanen.

 


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019