UFC: Jon Jones gjør comeback

13/10/2018

"Alle" har ventet på omkampen mellom Jon Jones og Alexander Gustafsson. 30. desember får fansen ønsket sitt oppfylt.

Det er over fem år siden Jon Jones og Alexander Gustafsson leverte det mange regner som en av tidenes beste tittelkamper i UFC, da de gjorde opp om beltet i lett tungvekt i 2013. Siden dengang har kontroversene stått i kø for Jones, regnet som tidenes beste MMA-fighter i divisjonen. Han har hatt flere episoder med narkotika, stukket av åstedet etter å ha kollidert med en gravid kvinne og feilet en dopingprøve to ganger.

Da han feilet sin seneste, etter omkampen mot Daniel Cormier i juli 2017, var det ventet at "Bones" ville få en dom på fire år og effektivt gjøre en ende på dagene som profesjonell MMA-utøver. Men, Jon Jones fikk bare en 15 måneder lang suspensjon, og dermed er han klar til å gjøre comeback i år, og hvilket comeback det blir.

30. desember er datoen som er booket til den høyst etterlengtede omkampen mellom Jon Jones og Sveriges egen Alexander Gustafsson. I det første møtet, i 2013, trakk Jones såvidt det lengste strået, og det er bred enighet om at ingen har vært nærmere å beseire Jones enn svenske Gustafsson. Den 31 år gamle svensken fra Årboga har tilhørt eliten i UFCs lett tungvekts-divisjon de siste ti årene, men er ventet å få det tøft i omkampen mot Jones. Oddsen på svensk titteltriumf ligger på rundt 3,20, mens nok en Jones-seier betaler ikke mer enn rundt 1,35 ganger pengene tilbake.

Jones og Gustafsson gjør opp om UFC-beltet i T-Mobile Arena i kampsportparadiset Las Vegas 30. desember, natt til søndag norsk tid.


 


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019