UFC 248: En umiddelbar klassiker

09/03/2020

UFC 248 skrev seg inn i historiebøkene av vidt forskjellige årsaker.

Etter at Weili Zhang og Joanna Jedrzejczyk var ferdige med sin brutale krig, var hovedretten med Israel Adesanya og Yoel Romero nesten nødt til å bli en aldri så liten nedtur. Bare at vi hadde ikke helt sett for oss hvor stor nedturen den skulle bli. Zhang ommøblerte Jedrzejczyks ansikt til det ugjenkjennelige, og dro i land en hårfin, delt dommeravgjørelse og beholdt dermed beltet sitt i kvinnenes stråvektdivisjon.

Fansen inne på T-Mobile Center i Las Vegas stod på beina i ellevill begeistring og med rette. Kvinnene viste så mye vilje og hjerte, og presset seg til det ytterste av hva to mennesker er kapable til. Og kommentatorene Joe Rogan og Daniel Cormier vil trolig få rett i spådommene at kampen vil gå inn i Hall of Fame om noen år. Tidligere denne kvelden ble den legendariske tittelkampen mellom Jon Jones og Alex Gustafsson innviet i Hall of Fame. Kvinnenes 25 minutter lange krig var ikke noe dårligere.

Så var det mennenes tur. Tittelkampen mellom Israel «The Last Stylebender» Adesanya og Yoel «Soldier of God» Romero skulle bli et årets aller største høydepunkt på UFC-kalenderen. Mesteren Adesanya hadde kalt ut Romero, som i media har blitt tegnet som et umenneskelig uhyre som ødelegger alt på sin vei. Vel, ikke helt. For den kubanske sølvmedaljevinneren fra OL i 2000 brukte de to første minuttene på å stå helt stille med hendene foran ansiktet. Stylebender skjønte, naturligvis, veldig lite av hva som foregikk og brukte følgelig noen minutter på å finne ut av hvordan han skulle forholde seg til absurditeten.

Mesteren gikk naturlig nok for en pragmatisk tilnærming, og når utfordreren Romero viste liten interesse for å gå for gullet selv, ble den høyt forventete tittelkampen en gedigen nedtur etter blodbadet mellom Zhang og Jedrzejcsyk i kampen før. Kampene før tittelkampene var også spekket med spektakulær underholdning. Beneil Dariush stod for en av årets mest spektakulære knockouter, da han i andre runde sendte Drakkar Klose til en annen planet med en venstre hook. Neil Magny var tilbake på sitt beste etter en 16 måneder ufrivillig pause og fikk en velfortjent dommeravgjørelse i sin favør i sin weltervektkamp mot Li Jingliang. Og i hovedkortets første kamp leverte Alex Oliveira og Max Griffin en krig som garantert ville blitt kåret til Fight of the Night, hadde det ikke vært for kvinnenes elleville blodsutgytelse i kveldens nest siste kamp.

Og selv om hovedattraksjonen ble en gigantisk nedtur i forhold til forventingene, ble også den kampen akkurat så sær og forunderlig at det nesten ble en passende avslutning på en historisk kveld likevel. Helgens UFC 248 kommer til å gå inn i historiebøkene som en umiddelbar klassiker.

Resultater fra hovedkortet:

Mellomvekt tittelkamp
Israel Adesanya (vinner) vs Yoel Romero – dommeravgjørelse

Stråvekt tittelkamp
Weili Zhang (vinner) vs Joanna Jedrzejczyk – dommeravgjørelse

Lettvekt
Beneil Dariush (vinner) vs Drakkar Klose – K.O R2 01:00

Weltervekt
Neil Magny (vinner) vs Li Jingliang – dommeravgjørelse

Weltervekt
Alex Oliveira (vinner) vs Max Griffin – dommeravgjørelse


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019