Tips presenterer: UFC 249s beste utøvere – del IV

08/05/2020

Fjerde og siste del i artikkelserien der vi tar for oss lørdagskveldens hovedattraksjoner.

Savnet av direktesendt idrett har vært enormt verden over, og tomrommet har malt et nøyaktig bilde som forteller hvor mye om plassen sport har i folk sine liv. Enten det er fotball, ishockey, basketball eller tennis; Alle sportsinteresserte har mistet noe de vanligvis har gledet seg til å se minst én gang i løpet av uken. MMA-fansen har også lidd etter virusutbruddet, og selv om UFCs høye herrer prøvde alle muligheter, måtte også de innse alvoret og avlyse planlagte stevner.

Til helgen er UFC imidlertid tilbake, som den første globale toppidretten (beklager til både færøysk, hviterussisk og sørkoreansk fotball), og det er derfor all mulig grunn til å tro at helgens UFC 249 vil tiltrekke sportsinteresserte seere, som vanligvis lar MMA-utøvernes forsøk på å slå eller sparke hverandre bevisstløse passere i stillhet. Derfor vil vi i ukens artikkelserie presentere 14 utøvere som skal møte hverandre i de syv kampene vi har aller størst forventninger til. UFC-direktørene har ikke spart på kruttet når toppidretten gjør et etterlengtet comeback, og gir oss det beste kortet vi har sett siden UFC 200 i juli 2016. Lørdagens kort avsluttes med et ellevilt oppgjør mellom Tony Ferguson og Justin Gaethje, og i denne artikkelen får du lese mer om hvorfor denne kampen har aspirasjoner til å bli «Fight of the Year» når alt skal telles opp når året er omme.

Tony Ferguson er en ekte villmann i ordets rette forstand. Han er ekstremt kreativ i teknikken sin og finner vinkler og åpninger der du aldri ville trodd det fantes en. Han er, i mangel av et bedre ord, helt sprø når det kommer til mentalitet og trening. Treneren hans, Eddie Bravo, har sagt at Tony Ferguson mer enn gjerne kan trene seks timer i strekk uten å ta en eneste pause. Han er mental styrke personifisert. Det har også gitt han stor suksess i UFCs oktagon, og en ordentlig publikumsfavoritt. «El Cucuy», eller «gjøken», står med 12 strake triumfer i organisasjonen, og har ikke kjent smaken av nederlag siden mai 2012. Han kan avslutte fightene sine med hva det skulle være, noe hans 12 knockouts og åtte submissions testamenterer. Han har tapt kun tre av sine 28 proffkamper og aldri blitt knocket ut. Det er han altfor sta til.
- Han har et tankesett ulikt noen andre jeg har møtt. Han har et tankesett bestående av latterlige mengder av iherdighet og selvtillit, sier Lando Vannata om Ferguson, som vet veldig godt hvordan det er å møte El Cucuy. Han tapte nemlig på submission i andre runde mot Ferguson i 2016. Han har til sammen 15-1 etter at han entret UFC-sirkuset i 2011, og har for lengst glemt følelsen av å tape, langt mindre bli knocket ut – da det som nevnt aldri har skjedd.

Tony Ferguson

Kan hende kan Justin Gaethje gjøre noe med det. Tony Ferguson er kan hende en villmann, men «The Highlight» er ikke langt bak på lista. 31-åringen ankom UFC med stor fanfare bak seg med en 17-0-rekord fra andre organisasjoner. Han var kjent som en vanvittig underholdende MMA-fighter, og han skuffet ikke i UFC-debuten mot Michael Johnson for snart tre år siden. Kampen fikk en voldelig slutt på tampen av andre runde, som sørget for Gaethjes første seier i MMAs ypperste organisasjon. Så gikk han på to strake knockout-tap mot Eddie Alvarez og Dustin Poirier, mye på grunn at han gjennom hele karrieren har vært vant til å kaste alt av taktisk disiplin ut vinduet. Hans mentalitet har alltid vært «knock ut eller bli knocket ut selv». For han dreide det seg aldri om å være den beste fighteren i verden, men heller den mest underholdende fighteren i verden. Men etter disse tapene har han ankommet fightene sine med faktiske kampplaner. Først da innså han ønsket om å bli kronet mester. Det har resultert i tre strake knockouter på bekostning av James Vick, Edson Barboza og Donald Cerrone, og han har satt seg ut K.O nummer fire lørdag kveld. Sjansen han har ventet på, er bare litt over ett døgn unna.

Justin Gaethje

Nysgjerrig på mer bakgrunnsstoff om lørdagens storstilte UFC-stevne? Da kan du se UFCs egenproduserte nedtelling under. 

 


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019